Tomáš Krupčík využil výhodného losu a ve sprintu IBU Cupu doběhl šestý!

20. prosince, 2019

Tomáš Krupčík se dostává do formy. Dnes ve sprintu III. kola IBU Cupu v rakouském Obertilliachu vybojoval šesté místo! Dařilo se i Milanu Žemličkovi, který mezi 127 startujícími obsadil 25. pozici. Mikuláš Karlík skončil 45. a Ondřej Hošek doběhl na 61. příčce. Mezi ženami dosáhla Natálie Jurčová na pěkné 21. místo, Tereza Voborníková byla v cíli klasifikována na 44. pozici a Anna Tkadlecová obsadila 46. příčku. Startovalo 96 žen. Závod mužů na 10 km vyhrál Aleksander Fjeld Andersen z Norska, na 7,5 km dlouhé trati žen byla nejlepší Johanna Skottheimová ze Švédska.

Trenérka Kamila Jiroutek Rajdlová
Trenérka Kamila Jiroutek Rajdlová

Tak trochu nespravedlivý závod

Podle českých trenérů nebyly závody úplně spravedlivé. „Tomášův výsledek je hodně cenný, ale Tomáš měl i hodně štěstí, protože běžel s nízkým startovním číslem, kdy byla trať ještě v kvalitním stavu,“ podotkl Aleš Ligaun. „Velkou smůlu pak měl Milan Žemlička, protože byl vylosován až na samý konec druhé skupiny. I on běžel dobře a měl živý projev, jako na začátku sezóny v Sjusjoenu. Totéž mohu říci i o Mikulášovi Karlíkovi, který byl dnes na trati také hodně silný.“ Výhodu nízkého startovního čísla měla v kategorii žen také Natálie Jurčová. „Štěstí bylo na její straně, ale ona mu šla svým výkonem naproti. Holky měly trať už prosolenou a určitě v lepším stavu než ráno kluci,“ řekla Kamila Jiroutek Rajdlová.

Sdílená radost je nejlepší. Tomáš Krupčík uprostřed českého týmu. Zleva: masérka Věra Kartousová, asistent Tomáš Pošepný, trenér Aleš Ligaun, Tomáš Krupčík, servisman Milan Faltus a Ondřej Hošek

Ještě to není 100 procent

Tomáš Krupčík byl se svým výkonem i výsledkem spokojený. „Ale je mi jasné, že nízké startovní číslo mi opravdu hodně pomohlo. Zezadu se totiž mezi nejlepší nikdo neprosadil,“ nahlédl do výsledků jedenatřicetiletý reprezentant. „Cítím, že výkonnost se opět posunula kupředu, ale zatím ještě nejsem připraven na sto procent, jak bych si představoval,“ vysvětlil. Borelióza jej zastavila v přípravě na jaře i na podzim. „Věřím, že o vánočních svátcích najezdím nějaké objemy a v lednu se vrátím k závodům v ještě lepší formě,“ nahlédl do budoucnosti.      

Jak do smíšených štafet?

Třetí kolo IBU Cupu vyvrcholí v Obertilliachu sobotními závody smíšených singlů a mixů. Do singlů nastoupí Natálie Jurčová a Mikuláš Karlík, mixy poběží Anna Tkadlecová, Tereza Voborníková, Milan Žemlička a Tomáš Krupčík.  

Výsledky sprintu mužů na 10 km

Analytické výsledky sprintu mužů na 10 km

Průběžné pořadí IBU Cupu v kategorii mužů po osmi závodech

Výsledky sprintu žen na 7,5 km

Analytické výsledky sprintu žen na 7,5 km

Průběžné pořadí IBU Cupu v kategorii žen po osmi závodech

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný