Češi v akci, 21. 12. – Do stíhaček v Le Grand-Bornand nastoupí šest Čechů

21. prosince, 2019

Ve francouzském Le Grand-Bornand pokračuje stíhacími závody třetí díl Světového poháru. Zároveň s tím se jedou letošní poslední závody IBU Cupu v rakouském Obertilliachu a IBU Junior Cupu v italském Martellu.

Včera v Le Grand-Bornand celý den pršelo, déšť neustál ani v noci na sobotu. Je otázkou, v jaké kondici budou tratě. Předpověď slibuje aspoň to, že na dnešní závody by pršet nemělo.

Kromě bodů se dnes bude bojovat také o účast v hromadných startech. Jako 21. muž Světového poháru k ní má blízko Michal Krčmář. Pokud Jakub Štvrtecký přidá k 16. místu ve sprintu další body, neměl by chybět mezi pěticí nejlepších z Le Grand-Bornand, která by doplnila prvních 25 v pořadí SP.

Nejlepší výchozí pozici má ve sprintu třetí Markéta Davidová. Její účast v hromadném startu je jasná, ale blízko k ní má také Lucie Charvátová. Ta je po včerejším 21. místě celkově 24. V zaváhání soupeře musí doufat momentálně 21. Eva Kristejn Puskarčíková, která do stíhačky nepostoupila. Ve sprintu 35. Jessica Jislová může poprvé v kariéře bodovat čtyřikrát v řadě.

10:30 – IBU Cup – smíšené dvojice

10:30 – IBU Junior Cup – stíhací závod juniorek

  • Česká čísla: 14. Petra Suchá, 20. Veronika Macková, 30. Klára Polednová, 33. Tereza Vinklárková, 48. Eliška Svobodová, 54. Karolína Dusilová
  • Startovní listina
  • Online výsledky

12:30 – IBU Cup – smíšená štafeta

12:30 – IBU Junior Cup – stíhací závod juniorů

13:00 – Světový pohár – stíhací závod mužů

15:00 – Světový pohár – stíhací závod žen

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda