Rychlý Krčmář vybojoval ve stíhačce v Le Grand-Bornand 14. místo

21. prosince, 2019

Po třetí střelbě mu patřilo 29. místo, v cíli byl 14. Michal Krčmář předvedl ve stíhacím závodě v Le Grand-Bornand skvělý finiš a bere nejlepší výsledek v tomto ročníku Světového poháru. Adamu Václavíkovi a Jakubu Štvrteckém body těsně unikly.

Report

Teploty se během dnešního stíhacího závodu opět pohybovaly nad nulou, ale déšť ustál a naopak svítilo slunce. Závod začal nejlépe pro Jakuba Štvrteckého, který byl s bilancí 0+1 po ležkách 26. Jenže stojky střílel za 3+2 a kvůli tomu se propadl až na nebodované 42. místo.

Kuba ještě před Bimbem

Těsně před ním finišoval Adam Václavík, který měl závod po úvodní nule vleže také dobře rozjetý. Pak ale postupně udělal dvě, jednu a dvě chyby. Co mohlo Václavíka potěšit, byl 27. běžecký čas.

Adam se dnes mohl spolehnout na dobrý běh

Michalu Krčmářovi se dnes vůbec nedařilo při střelbě vleže. Na té první udělal dvě chyby, na druhé jednu. Jedno trestné kolo musel absolvovat i po třetí střelecké zastávce, ale tu poslední už zvládl bezchybně.

Bimbo se dnes mohl v běhu měřit s nejlepšími

Díky tomu se posunul na průběžné 16. místo a v závěrečném kole si ještě polepšil na 14. příčku. Spokojený může být hlavně s během. Celkově měl 14. běžecký čas, v posledním kole dokonce 7.

Bimbastický finiš

Počtvrté v sezóně zvítězil Nor Johannes Thingnes Bø, který měl v závěrečném kole víc sil než domácí Quentin Fillon Maillet. Stupně vítězů dotvořil další z Norů Vetle Christiansen.

Co to znamená?

Michal Krčmář bodoval i v šestém závodě sezóny, celkově se posunul na 20. příčku a zajistil si účast v hromadném startu. Jakub Štvrtecký je prvním pod čarou, za postupem zaostal o 2 body.

Adam s Kubou se dnes rozloučili s Le Grand-Bornand

Mixzóna

Michal Krčmář: „Kdyby mi někdo před startem řekl, že se se čtyřmi chybami posunu dopředu, tak mu nevěřím. Z tohoto pohledu výsledek beru. Ale na střelnici to dnes nebylo dobré. Dejme tomu vestoje za 1+0, ale ležky musím zlepšit. Střílím tu rychleji, tak možná nedomířím a rány mi utečou. Musím si to vyhodnotit a zítra zlepšit. Na lyžích jsem tam, kde bych chtěl být. Chce to sladit střelbu a věřím, že se dostanu k šestce nebo desítce.“ (Český rozhlas)

Výsledkový servis

Příští závod

Už od 15:00 se jede v Le Grand-Bornand stíhací závod žen. Muži si ještě jednou zazávodí v neděli ve 12:10 v hromadném startu.

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda