Stíhačka v Le Grand-Bornand Češkám nevyšla. Nejlépe skončila 28. Davidová

21. prosince, 2019

Markéta Davidová nenavázala ve francouzském Le Grand-Bornand na úspěšný sprint a ve stíhacím závodě se propadla ze 3. příčky na 28. Jessica Jislová a Lucie Charvátová nebodovaly.

Report

Českým biatlonistkám se sice splnilo přání a dnes už jim nepršelo, přesto to nebyl příjemný stíhací závod. S číslem tři jedoucí Markéta Davidová si ho pokazila hned na úvodní ležce třemi chybami. Po stojkách obkroužila další tři trestná kola a finišovala jako 28. Měla 13. nejrychlejší běžecký čas.

Makula v cíli

Jessica Jislová sice závod začala a skončila nulou, ale mezitím absolvovala tři trestná kola. Body jí z 41. pozice unikly o necelé tři sekundy. Lucie Charvátová nasbírala celkem devět trestných kol a dojela 55. z 57.

Lucka se po závodě nemohla usmívat

Dvojnásobný triumf slavily Norky. Vyhrála Tiril Eckhoffová před Ingrid Tandrevoldovou. První pódium v kariéře zapsala třetí Švýcarka Lena Häckiová.

Co to znamená?

Ingrid Tandrevoldová vystřídala v čele celkového hodnocení Dorotheu Wiererovou. Markéta Davidová je devátá a Eva Kristejn Puskarčíková i přes dnešní absenci dvacátá pátá. Obě se tak kvalifikovaly do nedělního hromadného startu. Naopak Lucie Charvátová je první pod čarou.

V hromadném startu to snad půjde na střelnici lépe

Mixzóna

Markéta Davidová: „Nepovedlo se nic. Od střelby až po běh. Kdyby tenhle den nebyl, tak by se asi nic nestalo. Musím se dát dokupy do zítřka, protože takhle nevím, co tam budu dělat. Nervózní jsem nebyla, chyba musela být jinde. Zřejmě jsem si blbě nastřelila nebo lehla.“ (Český rozhlas)

Makula bude hledat zbytky sil před posledním závodem roku 2019

Jessica Jislová: „Závod mi přišel brutálně rychlý. Ve čtvrtém kole jsem měla krizi, ale když jsem pak dala nulu, tak jsem se snažila vybojovat aspoň jeden bod. Nakonec mi těsně unikl. To mě mrzí, protože si myslím, že v posledním kole jsem jela dobře. Jinak mě těší, že jsem se trochu rozjezdila a doufám, že mi dobrý pocit na lyžích vydrží i přes Vánoce.“ (Český rozhlas)

Sedm desetin dělilo Jess od bodu

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Le Grand-Bornand uzavřou nedělní hromadné starty. Muži pojedou ve 12:10, ženy ve 14:15.

Autor: Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda