Třetí kolo IBU Cupu uzavřel sněhopád. Závody mixů byly v Obertilliachu zrušeny

21. prosince, 2019

Rychlý průběh měl závěrečný den III. kola IBU Cupu v rakouském Obertilliachu. Silné sněžení dovolilo uskutečnit pouze závody singlů. Potom v celém údolí Lesachtal vypadl elektrický proud a na klasické smíšené štafety už nedošlo. Páru Natálie Jurčová (na úvodním snímku) a Mikuláš Karlík se ve smíšených dvojicích příliš nedařilo. Mezi 29 startujícími obsadili Češi 14. místo, přičemž ve druhé desítce se pohybovali od počátku závodu. Vyhráli Němci před Ruskem a Norskem.

Junior Mikuláš Karlík na trati v Obertilliachu

„Myslím, že Natálii ani Mikulášovi závod příliš nesedl. Bylo to poznat jak v běhu, tak i na střelnici,“ vyhodnotil krátce závod trenér Aleš Ligaun. „A mix už se bohužel na trať nedostal. Obertilliach zaplavila bílá tma.“   

TRENÉRSKÉ OHLÉDNUTÍ

V průběžném pořadí Poháru národů IBU Cupu patří mužům osmé místo, ženy jsou deváté. „Kluci mi přijdou o něco silnější. Mohli se opřít o relativně stabilní trojici Vítězslav Hornig, Milan Žemlička a Tomáš Krupčík. To děvčatům vyrovnanost výkonů zatím schází. Navíc do jejich týmu zasáhla i nemoc, která postihla Lídu Horkou. Věřím, že v lednu půjdu holky nahoru a přidají sek nim i další kluci jako Ondřej Hošek a Mikuláš Karlík,“ dodal Aleš Ligaun k dosavadnímu k průběhu sezóny IBU Cupu.    

VÝSLEDKOVÝ SERVIS

Výsledky závodu smíšených dvojic – singlů

Analytické výsledky závodu smíšených dvojic – singlů

Průběžné pořadí Poháru národů IBU Cupu v kategorii mužů

Průběžné pořadí Poháru národů IBU Cupu v kategorii žen

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný