Připravované změny v letním biatlonu pro sezónu 2020

07. ledna, 2020

Po společném zasedání komisí biatlonu, letního biatlonu a schválené výborem ČSB předkládáme změny v letním biatlonu pro sezónu 2020.

Zahájení sezóny v letním biatlonu 2020 – první víkend v měsíci květnu – 2. – 3. 5. 2020. Soutěže před tímto termínem nebudou zařazeny do klasifikačních regionálních žebříčků a nebudou finančně podpořeny z dotace ČSB.

Kategorie M/W 11 má právo startu pouze v regionálních soutěžích, bez postupu na M ČR.

Právo startu na ČP žactva: kategorie M/W12, M/W13, M/W14, M/W15

I. ČP – I. VT v letním biatlonu nebo biatlonu + stanovená kvóta z aktuálního žebříčku regionálních soutěží. Aktuální žebříček regionálních závodů se bude počítat ze tří regionálních závodů.

II. ČP – I. VT v letním biatlonu nebo biatlonu + stanovená kvóta z aktuálního žebříčku regionálních soutěží. Aktuální žebříček regionálních soutěží se bude počítat ze čtyř regionálních závodů.

III. ČP – I. VT v letním biatlonu nebo biatlonu + stanovená kvóta z aktuálního žebříčku regionálních soutěží. Aktuální žebříček regionálních soutěží se bude počítat z pěti regionálních závodů.

Právo startu na ČP D + D: Držitel nejméně II. VT v letním biatlonu nebo biatlonu, nebo zisk 210 bodů ze tří regionálních závodů v aktuální sezóně.

Právo startu na M ČR žactva:

I. VT v letním biatlonu nebo biatlonu.

II. VT z letního biatlonu získaná v aktuální sezóně na ČP.

Stanovená kvóta závodníků z regionálního žebříčku – žebříček se bude počítat pouze z absolvování pěti regionálních závodů. Kvóta bude stanovena po III. ČP v Jilemnici.

Právo startu na M ČR D + D:

I. VT v letním biatlonu nebo biatlonu

II. VT získaná v letním biatlonu v aktuální sezóně 2020

Stanovená kvóta pro účast na I. ČP z aktuálního regionálního žebříčku pro kategorie M/W12, M/W13, M/W14 a M/W15 je 20 závodníků z jednotlivých kategorií.

Komise letního biatlonu může v průběhu sezony upravit kvótu postupujících z regionálního žebříčku.

Doporučení komisí:

Regionální kvalifikační soutěže pořádat na minimálně 10 stavové střelnici.

Mgr. Vojtěch Z i c h á č e k – Předseda komise letního biatlonu