Češi v akci, 9. 1. – Voborníková si užije debut v deštivém Oberhofu

09. ledna, 2020

Prvním závodem Světového poháru v kalendářním roce 2020 bude sprint žen v německém Oberhofu. Podobně jako ve Francii by ho biatlonistkám měl znepříjemnit vytrvalý déšť a navíc silný vítr.

Na tento závod má ale hezké vzpomínky Markéta Davidová, která brala třetí místo. Stejně jako v úvodním sprintu sezóny v Östersundu. Loni byla Davidová ve sprintu v Oberhofu 19., předčila ji 12. Eva Kristejn Puskarčíková. Ta má v durynském středisku tradičně dobré výsledky.

Poprvé v kariéře se ve Světovém poháru představí 19letá Tereza Vinklárková. V aktuálním ročníku IBU Junior Cupu byla dvakrát osmá, loni se rozloučila s dorosteneckou kategorií dvěma stříbrnými medailemi na mistrovství světa.

V dnešním sprintu půjde i o účast v hromadném startu. Zajistí si ji 25 nejlepších biatlonistek Světového poháru a dalších 5 ze dneška. Aktuálně by postupovaly tři Češky. Kromě Davidové i 25. Lucie Charvátová a 26. Eva Kristejn Puskarčíková (3 biatlonistky před nimi jsou nemocné).

14:30 – Světový pohár – sprint žen

  • Česká čísla: 12. Markéta Davidová, 33. Lucie Charvátová, 45. Eva Kristejn Puskarčíková, 56. Jessica Jislová, 87. Tereza Voborníková
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 14:00 ČT sport, 14:20 Eurosport 1
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík