Češi v akci, 11. 1. – V Oberhofu se jedou štafety, startuje mládežnická olympiáda

11. ledna, 2020

Světový pohár v německém Oberhofu pokračuje v sobotu štafetami. Ve francouzském Prémanonu se zároveň rozbíhá zimní olympiáda mládeže.

České biatlonistky budou obhajovat třetí místo z loňska, jen Veroniku Vítkovou nahradí Jessica Jislová. Ta podle očekávání štafetu rozjede a následovat budou Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková.

To u mužů byla nominace mnohem složitější. Na čtvrté místo z loňska zkusí navázat Michal Šlesingr, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Ondřej Moravec.

„Kluci jsou vyrovnaní a vybrat čtveřici pro štafetu není snadné. Věděli jsme, že pojede Bimbo, i když se mu ve sprintu nepodařila stojka. Ondra se kvalifikoval do masáku, takže se nabízelo, že by si mohl odpočinout, ale chce jet. Dál to bylo hodně těsné a rozhodování bylo těžké,“ přibližuje trenér Zdeněk Vítek.

Co tedy rozhodlo o tom, že štafetu nepojede navrátilec do Světového poháru Tomáš Krupčík? „Boušek je schopný rozjet štafetu velmi slušně, ve sprintu na tom byli s Tomem velmi podobně. Tom se tu na tréninku trochu pral se střelbou, Boušek je stabilnější. Kuba má dobře rozjetou sezónu a věřím, že zvládne i štafetu, i když sprint se mu tolik nepovedl. V trénincích nevypadá špatně. I Tom se zvedá a už byl schopný zabodovat, což je super, ale pořád to není ono. Podle mě ještě potřebuje čas, aby doskočil tam, kde by měl být,“ doplňuje Vítek.

Vytrvalostními závody dnes odstartují také Zimní olympijské hry mládeže. České barvy bude hájit osm mladých nadějí.

10:30 – ZOHM – vytrvalostní závod dorostenek

12:00 – Světový pohár – štafeta žen

  • Česká čísla: 8. Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Markéta Davidová, Eva Kristejn Puskarčíková
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 11:40 ČT sport, 11:40 Eurosport 2
  • Online výsledky

13:30 – ZOHM – vytrvalostní závod dorostenců

14:15 – Světový pohár – štafeta mužů

  • Česká čísla: 8. Michal Šlesingr, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Ondřej Moravec
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 13:45 ČT sport, 14:30 Eurosport 1
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík