Češi v akci, 12. 1. – V hromadných startech máme čtyřnásobné zastoupení

12. ledna, 2020

Na třech frontách dnes budou závodit čeští biatlonisté. Světový pohár v Oberhofu vrcholí hromadnými starty, na IBU Cupu v Osrblí se pokračuje sprinty a jede se závod smíšených dvojic na Zimních olympijských hrách mládeže v Lausanne.

V druhých hromadných startech této sezóny se představí čtyři Češi. Do 25. místa ve Světovém poháru se vešly Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková, ta se ale na poslední chvíli kvůli nachlazení odhlásila.

Absence více závodnic dostala do startovní listiny Lucii Charvátovou. První hromadný start sezóny v Le Grand-Bornand ji vyšel znamenitě, skončila 11.

Na základě pořadí ve Světovém poháru se kvalifikoval mezi muži Michal Krčmář, Ondřej Moravec je mezi pětkou nejlepších z Oberhofu.

Závodníci se dnes budou opět vyrovnávat s větrnými poryvy a pocitovou teplotou kolem minus 5 stupňů. A s horším stavem trati. Pořadatelé poslali ráno závodníkům zprávu, že na trať můžou dnes jen ti, co pojedou hromadný start. Pojede se jen na 2,5 km dlouhém okruhu, před první střelbou tak muži pojedou dvě kola.

10:30 – ZOHM – smíšené dvojice

12:00 – IBU Cup – sprint žen

12:45 – Světový pohár – hromadný start žen

  • Česká čísla: 10. Markéta Davidová, 20. Eva Kristejn Puskarčíková, 24. Lucie Charvátová
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 12:20 ČT sport, 12:30 Eurosport 1
  • Online výsledky

14:00 – IBU Cup – sprint mužů

14:30 – Světový pohár – hromadný start mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík