Skvělá tečka za Oberhofem. Krčmář dojel v hromadném startu 9., Moravec 12.

12. ledna, 2020

To nejlepší si nechali čeští biatlonisté v německém Oberhofu na konec. Michal Krčmář po parádním finiši vybojoval v hromadném startu 9. místo, což je nejlepší mužský výsledek v sezóně. Kousek za ním dojel 12. Ondřej Moravec.

Report

Oproti hromadnému startu žen se v německém Oberhofu trochu zlepšily podmínky, ale i tak nebyly zdaleka ideální. V celém startovním poli se našli tři závodníci, kteří stříleli za dva, ostatní udělali víc chyb. Mezi touto trojicí byl i jeden Čech.

Ideální podmínky určitě nebyly

Ondřej Moravec ještě není v ideální běžecké formě, na střelnici se mu ale daří. Dnes udělal zmíněné dvě chyby (vleže) a k 11. příčce ze sprintu přidal 12. místo.

Ondrovi návrat do Světového poháru vyšel

To Michal Krčmář minul čtyři terče, hodně mu však pomohla nula na závěrečné stojce. „Nonstop, já chci žít nonstop,“ zněl stadionem hit Michala Davida. I ten možná motivoval jeho jmenovce Krčmáře ke skvělému běžeckému výkonu. Celkově zaznamenal patnáctý čas, v posledním kole devátý a v posledních 50 metrech druhý.

Parádní Bimbův finiš

Trenér Zdeněk Vítek, který po poslední střelbě rychle přebíhal na trať povzbudit své svěřence, mohl být hodně spokojený. Krčmář v cílové rovince vyhrál souboj o deváté místo a tím i nejlepší výsledek českých mužů v sezóně. Zároveň jde o jeho nejlepší výsledek od Kontiolahti 2018.

Ve skvělém rozpoložení odjíždí z Oberhofu po druhé výhře Martin Fourcade. Fanoušci oslavovali druhé místo Arnda Peiffera, který na cílové pásce zdolal dalšího z Francouzů Simona Desthieuxe.

Staronový král

Co to znamená?

Michal Krčmář drží v celkovém hodnocení 22. místo, Ondřej Moravec poskočil už na 27. příčku. Martin Fourcade převzal žlutý i červený trikot.

Dneska prostě wow

Mixzóna

Michal Krčmář: „Cítil jsem, že to tam je, že můžu jezdit v elitní desítce. Nedokázal jsem ale spojit dobrý se střelbou. Nechtěl jsem propadat skepsi. Za dnešek jsem rád. Nelítám v oblacích, ale jsem spokojený. Mrzí mě jen druhá ležka. Běh v tuto chvíli není vůbec špatný. Po štafetě jsem byl rozbitý, ale tělo skvěle zregenerovalo, spal jsem asi devět hodin. Baví mě to a jsem konečně šťastný a veselý.“ (Český rozhlas)

Bimbovi to teď odjíždí

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár se přesouvá do Ruhpoldingu. Ženy tam pojedou už ve středu sprint, muže čeká stejná disciplína o den později.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík