Luděk Abrahám v Top Ten! Český dorostenec devátý ve sprintu YOG 2020 v Lausanne

14. ledna, 2020

Zásluhou Luďka Abraháma vybojovali naši mladí reprezentanti na III. zimních olympijských hrách mládeže v Lausanne individuální umístění v Top Ten. Letohradský biatlonista obsadil v úterním sprintu na 7,5 km 9. místo, když na tratích ve francouzském Premanonu minul celkem čtyři terče (2-2). Jakub Kudrnáč, člen úspěšného singlu, dosáhl na 26. příčku (2-1), Petr Hák obsadil 35. pozici (0-3) a Jan Semirád (3-1) skončil 55. z 98 startujících. Ve sprintu 94 dívek na 6 km doběhla Zuzana Doležalová 37. (0-3), Gabriela Masaříková 41. (2-2), Kateřina Pavlů 45. a Svatava Mikysková (obě 0-2) hned za ní 46. místě. Chlapecký závod vyhrál Polák Marcin Zawól, mezi dívkami byla stejně jako ve vytrvalostním závodě nejlepší Ruska Alena Mochovová.    

Trenér českého výběru na YOG 2020 Lukáš Dostál

SPRINTY POHLEDEM TRENÉRA LUKÁŠE DOSTÁLA

„Luděk opět ukázal, že po běžecké stránce je ve své věkové kategorii absolutní špičkou. No, a střelecky to u něho zatím je, jak je. Ale v silném větru to dnes bylo těžké pro všechny. Ostatní kluci odvedli takový svůj standard, nikdo příjemně nepřekvapil. Holkám odpoledne už tolik nefoukalo, a tak, kdo se netrefil, neměl šanci. A naše holky se bohužel moc netrefovaly, takže jejich výsledky jsou průměrné. Největší pochvala tak patří našemu servisu. Marian s Tomášem, připravili závodníkům opravdu skvělé lyže. Věřím, že jim „forma“ vydrží alespoň do středy ;.-).“

Střelba je “nejméně” oblíbenou biatlonovou disciplínou Luďka Abraháma…
… za to v běhu se cítí jako ryba ve vodě 🙂

JAKÝ JE DALŠÍ BIATLONOVÝ PROGRAM YOG 2020?

Biatlonová klání na III. zimních olympijských hrách mládeže v Lausanne uzavřou ve středu závody smíšených štafet – mixy. Český tým nastoupí do závodu s číslem devět ve třetí řadě a představí se v sestavě: Gabriela Masaříková, Zuzana Doležalová, Luděk Abrahám a Jakub Kudrnáč. „Postavili jsme Ty, kteří tu podávali nejvyrovnanější nebo nejlepší výkony,“ doplnil k nominaci Lukáš Dostál.   Poslední biatlonové disciplíny se zúčastní 25 zemí.

Zuzana Doležalová byla ve sprintu nejlepší z českých dívek a ve středu poběží mix

Výsledky sprintu chlapců na 7,5 km – YOG 2020

Výsledky sprintu dívek na 6 km – YOG 2020

…a navíc bonus Aneb co ještě zažily české naděje na YOG 2020

Zaplněný areál ve francouzském Premanonu v pohoří Jura, kde se odehrávají biatlonové soutěže YOG 2020

Tomáš Hermann

Foto: ČOV/Václav Pancer