Charvátová si vyjela ve sprintu v Ruhpoldingu 15. místo, další Češky neuspěly

15. ledna, 2020

Jen Lucie Charvátová si v úvodním sprintu Světového poháru v německém Ruhpoldingu zajistila postup do stíhacího závodu. Udělala pouze jednu chybu a skončila 15.

Report

V německém Ruhpoldingu dnes panovaly ideální podmínky a o čisté střelby nebyla nouze. Trenér Jiří Holubec si ale k žádné ze svých svěřenkyň nemohl zapsat 0+0.

Čeští fanoušci dnes neměli moc důvodů k radosti

Nejblíž tomu byla Lucie Charvátová. Devět terčů sestřelila ve velmi dobré tempu, desátou ránu trochu uspěchala. I tak se radovala z 15. místa, což je její čtvrtý nejlepší výsledek v kariéře. Povzbuzením byl i 21. běžecký čas.

Nálada byla dobrá už před startem

Charvátová byla neobvykle nejrychlejší Češkou. Markétě Davidové se totiž závod vůbec nepovedl. Střílela za 2+2, takže si musela dát navíc 600 metrů. Při ležce jí šly rány doprava, při stojce dolů. Skončila až 71., v neděli tak bude mít volno.

Výmluvná fotka ze střelby

To platí i pro 86. Jessicu Jislovou (1+1) a 99. Terezu Voborníkovou (1+2), která absolvovala v 19 letech druhý závod Světového poháru v kariéře.

Ani ve druhém závodě se Terce nepovedla střelba

Stupně vítězů obsadily pouze bezchybné biatlonistky. Vyhrála Norka Tiril Eckhoffová před Švédkou Hannou Öbergovou a Italkou Dorotheou Wiererovou.

Co to znamená?

Markéta Davidová spadla v celkovém hodnocení na 14. místo, Lucie Charvátová se naopak posunula na 24. příčku. V čele je nyní Tiril Eckhoffová o tři body před Dorotheou Wiererovou. České biatlonistky byly dnes v hodnocení Poháru národů až 16., celkově ale udržely 9. příčku.

Mixzóna

Lucie Charvátová: „Konečně jsme se dostali do destinace, která je mi sympatická. Na dnešní závod jsem se těšila a jsem ráda, jak to dopadlo. Při poslední ráně šlo o moji netrpělivost. V životě jsem takhle blízko dvěma nulám nebyla. Je to škoda, ale nemuselo by mě to tolik mrzet. Věřím, že jsem na dobré cestě a v některém z dalších klidných závodů se těch dvou nul dočkám.“

Lucka bude mít skvělou pozici i pro nedělní stíhačku

Výsledkový servis

Příští závod

Ve čtvrtek ve 14:30 čeká sprint v Ruhpoldingu muže, ženy pokračují v pátek ve 14:30 štafetou.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík