Historický výsledek na YOG. Český mix vybojoval čtvrté místo!

15. ledna, 2020

Parádní čtvrté místo obsadil český mix v dnešních smíšených štafetách III. zimní olympiády mládeže. Čtveřice Gabriela Masaříková (na úvodním snímku), Zuzana Doležalová, Luděk Abrahám a Jakub Kudrnáč se od počátku závodu v Prémanonu pohybovala v popředí pětadvacetičlenného startovního pole. Od druhého úseku běželi Češi čtvrtí, a to i navzdory dvěma trestným kolům Luďka Abraháma. Jedná se o nejlepší český biatlonový výsledek v krátké historii Olympijských her mládeže! Vyhráli Italové, před Rusy a Francouzi.

Zuzana Doležalová jen dvakrát dobíjela a posunula český kvartet ze šestého na 4. místo

PRŮBĚH ZÁVODU

Gabriela Masaříková na první úseku musela pětkrát dobíjet a Zuzanu Doležalovou vyslala na trať ze šestého místa. Biatlonistka z Vysočiny pak třetím časem na svém úseku vytáhla českou štafetu na čtvrtou pozici. Tam ji udržel i nejrychlejší závodník biatlonových klání YOG 2020 Luděk Abrahám, a to navzdory dvěma trestným kolům – po jednom vleže a vstoje. Finišman Jakub Kudrnáč sice nestačil na Francouze Garciu, ale byl pro změnu lepší než Thon z Norska, a tak krásné čtvrté místo udržel. Bramborové placky jsou naše!

“Rychlík” Luděk Abrahám, dnes musel opět upalovat i po trestném kole…

ZÁVODY SMÍŠENÝCH ŠTAFET – MIXŮ – POHLEDEM TRENÉRA LUKÁŠE DOSTÁLA

“Před závodem jsme tajně doufali v šestou příčku. Teď jsme čtvrtí a moc spokojení, i když k medaili nebylo daleko. Na poslední položce o ni ještě Kuba Kudrnáč bojoval s Norem a Francouzem… Myslím, že jsme hodně dobře zakončili celou naši účast. Vezeme domů krásné výsledky. Ukazuje se, že náš mládežnický biatlon je na vzestupu, přestože startovní pole se hodně vyrovnává, vedle tradičních velmocí dnes byli v popředí Poláci, Kazaši, na dívčích úsecích Bulhaři… Všichni naši mladí reprezentanti si ověřili, že se nikoho nemusí bát, že závodit lze se všemi.”

Jakub Kudrnáč sbírá zkušenosti ze střeleckých soubojů o medaile. V singlu z toho bylo páté místo, dnes čtvrté… ještě by to chtělo jedny štafety 🙂

Výsledky závodu smíšených štafet – mixů – YOG 2020

TOP České výsledky na YOG 2020

4. místo – smíšená štafeta/mix – Gabriela Masaříková, Zuzana Doležalová, Luděk Abrahám a Jakub Kudrnáč

5. místo – smíšená štafeta/singl – Kateřina Pavlů, Jakub Kudrnáč

9. místo – sprint chlapců – Luděk Abrahám

12. místo – vytrvalostní závod dívek – Gabriela Masaříková

POHLED za kulisy. Proč se Gábina a Zuzka věnují biatlonu?

O MIXECH PŘÍMO Z YOG 2020 – czechteam.info

Tomáš Hermann

Foto: ČOV/Václav Pancer