Vydařený den v IBU Cupu. Ve smíšených štafetách v Osrblie čtvrtý mix a pátý singl!

15. ledna, 2020

Slovenské Osrblie nahradilo v pořadatelství V. kola IBU Cupu polské Duszniki-Zdrój, které jsou bez sněhu. Z pohledu závodů smíšených štafet a českých výsledků to byla dobrá volba! Nejprve závodily singly. Ten český měl juniorské složení Vítězslav Hornig (na úvodním snímku), Tereza Vinklárková a mladé naděje se nezalekly starších soupeřů z 23 zemí, když vybojovaly páté místo! Vyhráli Norové. A ještě o jeden stupínek byl lepší český mix. Čtveřice Milan Žemlička, Adam Václavík, Ludmila Horká a Anna Tkadlecová nestačila pouze na Rusy, Němce a Nory!

Juniorka Tereza Vinklárková – singl

PRŮBĚH ZÁVODŮ

Singly

Vítězslav Hornig předával po svém první úseku čtvrtý. Tereza Vinklárková třikrát dobíjela a vrátila Vítězslava Horniga na trať na šestém místě. Jilemnický junior opět jako v prvním případě zvládl obě položky bezchybně a posunul českou dvojici na pátou příčku. Tu pak Tereza Vinklárková po jednom dobíjení ve dvou položkách s přehledem uhájila.

Milan Žemlička – mixy, 1. úsek

Mixy

Milan Žemlička malinko zaváhal na úvodní ležce, kde musel dvakrát dobíjet a běžel dvanáctý, ale pak už startovním polem jen stoupal a předával Adamu Václavíkovi na osmém místě. Toho štafeta potkala v lepším rozpoložení než sprint, a tak druhým časem na úseku posunul českou štafetu na čtvrté místo. Ludmila Horká zvládla bezchybně ležku, na dvě dobíjení si poradila i se stojkou  a zůstala čtvrtá. Anna Tkadlecová se už v závěrečném okruhu dívala na záda Guigonnatové z Francie, ale ve finiši ji předstihla! Čtvrté místo bylo na světě! Každý člen české smíšené štafety dobíjel pouze dvakrát, a to je hodně slušný počin.

Adam Václavík – mixy, 2. úsek

SMÍŠENÉ ŠTAFETY POHLEDEM TRENÉRA ALEŠE LIGAUNA

„Nepamatuji se, aby obě české štafety skončily během jednoho závodního dne takto vysoko! Je to super výsledek. Všichni, kteří startovali ukázali skvělou týmovou práci, do které se zapojili i ti co neběželi. Fandili totiž u trati. Výkony štafet jsou povzbuzením pro celý tým od závodníků, přes servis až po nás trenéry.“

Ludmila Horká – mixy, 3. úsek

Výsledky smíšených štafet – singlů          

Analytické výsledky smíšených štafet – singlů       

Výsledky smíšených štafet – mixů       

Analytické výsledky smíšených štafet – mixů    

Pohár národů v kategorii mužů po 11 z 21 závodů (mixy v Obertilliachu byly zrušeny)

Pohár národů v kategorii žen po 11 z 21 závodů (mixy v Obertilliachu byly zrušeny)

Anna Tkadlecová – mixy, 4. úsek

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný