IBU Cup ve slovenském Osrblie vyvrcholil stíhačkami. Adam Václavík 13.

18. ledna, 2020

O deset míst oproti sprintu si ve stíhacím závodě mužů na 12,5 km  V. kola IBU Cupu polepšil Adam Václavík. Pětadvacetiletý český reprezentant ještě v závěrečné položce bojoval o umístění v Top Ten, ale dva netrefené terče byly proti. Zlepšil se i Milan Žemlička z 33. na 31. pozici a první body od úvodního kola IBU Cupu přidal do sbírky i 39. v pořadí Ondřej Hošek. V kategorii žen obsadila Natálie Jurčová 31. místo, když na trať vybíhala z 24. příčky. Anna Tkadlecová (na úvodním snímku) si polepšila o šest míst a skončila 34., Lída Horká proběhal cílem jako poslední klasifikovaná na 52. místě.

Závod mužů vyhrál třetí ze sprintu Nor Endre Stroemsheim, v kategorii žen byla nejlepší Elisabeth Hoegbergová ze Švédska, ve sprintu desátá.

Adam Václavík

ZÁVODY VE SPRINTU POHLEDEM TRENÉRA ALEŠE LIGAUNA

„Povětšinou jsme zaznamenali ve stíhačce zlepšení vůči sprintu, a to je určitě pozitivní zpráva. Samozřejmě některé detaily mě mrzí. Adam Václavík zaváhal na poslední položce  a přišel o umístění v elitní desítce, jednu nevydařenou položku má na kontě i Milan Žemlička nebo Natálie Jurčová a Ondrovi Hoškovi se vůbec nevydařily obě ležky. Závod pak zachránil až stojkami. Nejlépe si dnes na střelnici počínala Anna Tkadlecová, která ze 20 ran minula pouhé dva terče. O to více, myslím, může litovat pátečního nepovedeného sprintu.

Dalším startem v IBU Cupu pro nás bude až šesté kolo v německém Arberu 7. až 9. února. Do té doby budeme trénovat v domácích podmínkách a zúčastníme se i III. kola Českého poháru příští týden.“    

Milan Žemlička

Výsledky stíhacího závodu mužů na 12,5 km    

Analytické výsledky stíhacího závodu mužů na 12,5 km    

Průběžné výsledky IBU Cupu v kategorii mužů po dvanácti závodech     

Ondřej Hošek

Výsledky stíhacího závodu žen na 10 km    

Analytické výsledky stíhacího závodu žen na 10 km    

Průběžné výsledky IBU Cupu v kategorii žen po dvanácti závodech  

Natálie Jurčová

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný