Přesní Češi si ve stíhačce v Ruhpoldingu polepšili: Moravec 18., Krčmář 21.

19. ledna, 2020

Českým biatlonistům vyšel závěrečný závod Světového poháru v německém Ruhpoldingu. Ondřej Moravec si díky čistému kontu dostíhal pro 18. místo, Michal Krčmář byl s jednou chybou 21. Bez bodů zůstal 45. Jakub Štvrtecký.

Report

Zatímco ženám během stíhacího závodu sněžilo, tak muži už si užívali ideální podmínky. Aspoň tedy na střelnici, trať byla již hodně umydlená.

Ondra s Kubou startovali společně

Z 59 závodníků, kteří se postavili na trať, byli 4 bezchybní střelci. K radosti českého trenéra Zdeňka Vítka byl mezi premianty Ondřej Moravec. S nulami se postupně prokousal z 30. příčky až na 18. Čtyřpoložkový závod odstřílel čistě po roce.

Skvěle střílel také Michal Krčmář, který udělal jedinou chybu na třetí zastávce. V jeho případě byl posun ještě výraznější, z 38. místa na 21. V pořadí čistých časů stíhačky byl Moravec 14. a Krčmář 18.

Kluci mají Ruhpolding za sebou

Jakub Štvrtecký na střelnici zaváhal pětkrát a propadl se z 31. pozice na 45.

Počtvrté v řadě zvítězil Martin Fourcade, kterého na stupních vítězů doplnil krajan Quentin Fillon Maillet a Nor Vetle Christiansen.

Co to znamená?

Michal Krčmář drží v celkovém hodnocení 22. místo a měl by se tak kvalifikovat do hromadného startu v Pokljuce. Postupu se přiblížil i 27. Ondřej Moravec, na 25. příčku ztrácí pouhé čtyři body.

Ve žlutém zůstává Martin Fourcade, do čela disciplíny se dostal Quentin Fillon Maillet.

Mixzóna

Ondřej Moravec: „Ten posun není na velký jásot, na druhou stranu se přede mnou moc nechybovalo. Špatné to nebylo a 20 tref z 20 musím brát. Vypadá to, že vydržím jeden závod a potom je to takové nijaké. Dneska jsem se ale necítil úplně špatně, na tom ledě jely lyže všem podobně. S běžeckým časem spokojený být nemohu, s umístěním a body ano. Můžou se hodit pro masák v Pokljuce.“

Michal Krčmář: „Škoda sprintu, už poněkolikáté v této sezóně. Přirovnal bych to k Hochfilzenu. Tam jsem také startoval někde ze 40. místa a dojel kolem 20. Dnešní závod hodnotím pozitivně. Musím říct, že jsem se toho trochu bál, protože jsem se ráno necítil dobře. Celkově mi Ruhpolding po fyzické stránce nesedl, nebylo to jako v Oberhofu. Ale nakonec to dneska na trati nebylo tak hrozné.“

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár pokračuje ve čtvrtek ve slovinské Pokljuce vytrvalostním závodem mužů. O den později čeká stejná disciplína ženy.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík