Šest chyb a rychlý běh. Charvátová dojela ve stíhačce v Ruhpoldingu 30.

19. ledna, 2020

I napodruhé bere Lucie Charvátová v německém Ruhpoldingu body do Světového poháru. V dnešní stíhačce udělala šest chyb, ale díky osmému běžeckému času vybojovala alespoň 11 bodů za 30. místo.

Report

Už se zdálo, že biatlonistky budou dnes v Ruhpoldingu závodit v ideálních podmínkách, ale krátce před startem začalo sněžit. „S tím jsme počítali,“ usmíval se při pohledu na poletující vločky český servisman Martin Struna.

Jediná česká účastnice stíhačky Lucie Charvátová se tak mohla spolehnout na skvěle připravené lyže a bylo to vidět. Celkově měla osmý běžecký čas, v závěrečném kole dokonce druhý nejlepší.

Horší to bylo na střelnici, kde Charvátová nedokázala reagovat na sílící vítr. Na první ležce udělala tři chyby. Tu druhou zvládla nejrychleji ze všech, za 25 sekund, ale nespadla jí poslední kalibrová rána. V polovině závodu z toho bylo 42. místo.

Po první stojce Charvátová ještě o tři příčky klesla, když musela na další dvě trestná kola. Až na závěr se dočkala nuly a posunu na 35. místo. Díky skvělému běhu se nakonec posunula na 30. příčku.

Lucka v cílové rovince

Další suverénní vítězství zaznamenala Norka Tiril Eckhoffová. Poprvé v sezóně vystoupala na pódium druhá Paulína Fialková ze Slovenska a třetí byla Švédka Hanna Öbergová.

Tiril si stihla vzít i vlajku

Co to znamená?

Markéta Davidová i přes neúčast v dnešní stíhačce udržela v celkovém hodnocení Světového poháru 14. místo. Lucie Charvátová se posunula již na 23. příčku. Žlutý i červený trikot nadále patří Tiril Eckhoffové.

Mixzóna

Lucie Charvátová: „Závod nakonec nedopadl tak katastroficky, jak to na začátku vypadalo. Ve štafetě jsem ztratila část sebedůvěry a ani včera na tréninku to nebylo ideální. První položka se mi dnes vůbec nepovedla, pak jsem se dozvěděla, že jsem nezareagovala na vítr. Přišlo mi to jako na nástřelu. Ale cítila jsem, že mám dost sil a i lyže byly výborně připravené. Za osmý běžecký čas jsem ráda, mám se o co opřít.“

Lucka po dojezdu

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Ruhpoldingu uzavře stíhací závod mužů, který se jede od 14:30.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík