Smíšená dvojice Šlesingr/Jislová skončila v Pokljuce 17.

25. ledna, 2020

Ve smíšených dvojicích se českým biatlonistům dlouhodobě nedaří a jinak tomu nebylo ani dnes v Pokljuce. Michal Šlesingr a Jessica Jislová obsadili 17. místo.

Report

Ani třetí závod Světového poháru v Pokljuce nepřinesl výsledkový průlom českého týmu. Smíšené dvojice netradičně odstartovali muži, v české kombinéze byl Michal Šlesingr.

V prvním kole se držel hodně vzadu a posun nepřinesla ani střelba. Celkem na prvním úseku dobíjel třikrát a předával jako 16.

Start závodu

Tuto pozici drželi Češi po většinu závodu. Jessica Jislová, která kvůli nachlazení vynechala vytrvalostní závod, sice na prvním úseku minula jediný terč, ale na výsledkový posun to nestačilo. Nahoru česká dvojice nešla ani po druhém úseku Šlesingra, který dvakrát dobíjel.

Jislová mohla po čisté ležce na závěrečném úseku zabojovat o 14. příčku, ale na stojce třikrát dobíjela a do cíle dojela až jako 17. Jde tedy o pozici lepší výsledek než v Östersundu, který byl ale nejhorší v historii.

Jess se nejelo dobře

Z vítězství se radovala francouzská dvojice Émilien Jacquelin a Anaïs Bescondová. Druhým místem překvapili Estonci Rene Zahkna a Regina Ojaová. Třetí byli specialisté na tuto disciplínu Simon Eder a Lisa Hauserová z Rakouska.

Co to znamená?

Muži udrželi v Poháru národů sedmou příčku, ženy desátou. V hodnocení smíšených závodů jsou Češi 15.

Mixzóna

Jessica Jislová: „Byla jsem ráda, že jsem to vůbec udýchala. Po předávce mně strašně pálilo v krku. Byl to spíš boj o přežití. Včera jsem nejela, protože jsem si byla 100% jistá, že dva závody po sobě v tomto stavu nezvládnu. Před přípravou na mistrovství světa se musím dát zdravotně do pořádku. V tomto stavu nemá smysl trénovat. To ani není ku prospěchu.“

Výsledkový servis

Příští závod

Smíšená štafeta v Pokljuce se jede dnes v 15:00. V neděli jsou na programu hromadné starty.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík