Michal Krčmář se rozloučil s Pokljukou 15. místem v hromadném startu

26. ledna, 2020

Michal Krčmář v závěrečném závodě zlepšil svůj dojem ze Světového poháru v Pokljuce. V hromadném startu si díky dobré střelbě dojel pro 15. místo.

Report

Ráno v Pokljuce lehce pršelo a rozfoukal se i vítr, na závod se ale opět vyčasilo. Čeští trenéři ještě napjatě sledovali startovní listinu, Ondřej Moravec byl totiž prvním náhradníkem. Nakonec se na něj nedostalo, a tak jen popřál štěstí Michalu Krčmářovi a předčasně vyrazil směr domov.

Krčmářovi začátek závodu nevyšel. V prvním kole byl mezi posledními, navíc udělal jednu chybu. Další tři střelecké zastávky ovšem zvládl bez zaváhání, navíc velmi svižně. Patřil mu devátý střelecký čas (1:43).

Vestoje se Bimbo nemýlil

Český reprezentant stoupal pořadím. Po druhé střelbě byl 20., po dalších dvou 16. V cílové rovince pak v souboji o 15. příčku porazil Lotyše Rastorgujevse. Dosáhl tak na třetí nejlepší výsledek v sezóně.

Tradiční bimbastický finiš

Napilno měl trenér Zdeněk Vítek. Ještě si počkal na dojezd svého svěřence a pak spěchal testovat lyže pro hromadný start žen.

Potřetí v kariéře zvítězil Francouz Quentin Fillon Maillet. Druhý skončil Benedikt Doll z Německa a třetí Nor Johannes Thingnes Bø.

Co to znamená?

Michal Krčmář v celkovém hodnocení stále drží 22. příčku, v hodnocení disciplíny je dokonce 15. Oběma žebříčkům vévodí dnes pátý Martin Fourcade.

Bimbo je nadále mezi elitou

Mixzóna

Michal Krčmář: „Pořád mám v hlavě včerejšek, který mě mrzí. Dnešní závod bych za něj vyměnil. Dneska jsem šel jen na jedno trestné kolo, s čímž jsem spokojený. Na trati to nebylo ono. Od rána jsem byl přimrtvený, ale snažil jsem se tam nechat všechno. Výsledek určitě beru. Teď se potřebuji trochu vzchopit před mistrovstvím světa.“

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Pokljuce uzavře hromadný start žen, který začíná v 15:00. Na startu budou nakonec tři Češky, Eva Kristejn Puskarčíková se do startovní listiny dostala po odpadnutí velkého počtu biatlonistek. Ráno sice absolvovala hodinu a půl dlouhý trénink, i tak se ale rozhodla závodit.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík