Natálie Jurčová 15. a Milan Žemlička 18. v supersprintech VII. kola IBU Cupu

13. února, 2020

Pouze Natálie Jurčová a Milan Žemlička postoupili do finále supersprintů, úvodních závodů VII. kola IBU Cupu v italském Martellu. Natálie Jurčová vybojovala nakonec 15. místo, Milan Žemlička proběhl cílem na 18. pozici. Za branami finále pro 30 nejlepších z kvalifikace zůstali: 33. Anna Tkadlecová, 56. Lída Horká, 54. Tomáš Krupčík a 56. Ondřej Hošek. Do kvalifikace nastoupilo 76 žen a 94 mužů.

A kdo vyhrál? V kategorii žen byla nejlepší Švédka Ingela Anderssonová, mezi muži zvítězil juniorský mistr světa ve sprintu Vebjoern Soerum z Norska.

Natálie Jurčová dnes z českých závodníků v IBU Cupu závodila nejlépe. Vybojovala 15. místo

POHLEDEM TRENÉRA

Aleš Ligaun

„My se neradujeme tolik, jako naše áčko z bronzu v nedaleké Anterselvě. Mají tam za sebou opravdu krásný úvod. Tady, bohužel, prožíváme spíše zklamání. Ze šesti závodníků postoupili pouze dva do finále. Supersprint je střelecký závod. Navíc na krátké trati kvalifikace se jede od prvních metrů úplný doraz, takže každé zaváhání na střelnici nebo na trati je hned potrestáno. Zvládli to pouze Natka a Milan. Tomáš, Ondra, Anna i Lída, měli těch zaváhání prostě moc. Věřím, že v klasickém sprintu budou naše výsledky lepší.“

Zamyšlený trenér Aleš Ligaun

VII. kolo IBU Cupu v Martellu, 13. 2. 2020, supersprinty

Výsledky kvalifikace mužů

Výsledky finále mužů

Analytické výsledky finále mužů

Výsledky kvalifikace žen

Výsledky finále žen

Analytické výsledky finále žen

Milan Žemlička během finále supersprintu, v němž obsadil 18. místo

Další program VII. kola IBU Cupu

VII. kola IBU Cupu pokračuje v sobotu 15. 2. 2020 závody ve sprintu. Muži odstartují do závodu na 10 km v 11:00 hodin, ženy se vydají na trať 7,5 km dlouho ve 14:00.   

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný