Ve Vysočina Areně startuje Mistrovství Česka v kategoriích dorostu a dospělých

13. února, 2020

Dny plné biatlonu. Taková je polovina února roku 2020. Ze světového šampionátu v italské Anterselvě k nám zavál radostný bronzový vítr smíšené štafety (díky za ten zážitek: Evo, Makulo, Ondro, Bimbo!), reprezentační béčko startuje v VII. kole IBU Cupu… a ti ostatní závodí od pátku 14. 2. do neděle 16. 2. v Novém Městě na Moravě v rámci Mistrovství České republiky dorostu a dospělých.

Stříbrné štafetové trio dorostenců z MSJ&D v Lenzerheide. Vlevo Ondřej Mánek (SKP Kornspitz), vpravo Josef Kabrda a mezi nimi finišman Jonáš Mareček (oba SK NMNM).

Kdo se představí ve Vysočina ve Vysočina Areně?

Bude to především přehlídka českých nadějí. Na startu uvidíme členy stříbrné dorostenecké štafety z nedávného MSJ&D ve švýcarském Lenzerheide Ondřeje Mánka (na úvodním snímku z Vysočina Areny), Josefa Kabrdu a Jonáše Marečka. Jak všichni víme, Ondra nás potěšil i druhým stříbrem ze sprintu a třetím ze stíhačky! Jonáš přidal do sbírky 4. příčku ve vytrvalostním závodě a 6. místo ve stíhačce, kde umístění v Top Ten bral i Josef Kabrda. Dvakrát mezi nejlepšími doběhla i dorostenka Tereza Jandová.

Jilemnický junior Vítězslav Hornig

Mezi účastníky budou i špičkoví junioři, jako Mikuláš Karlík, jenž skončil na MSJ v elitní desítce při každém svém startu (!), chybět nebude ani Vítězslav Hornig nebo Tomáš Mikyska.

Na trati uvidíme i ¾ páté štafety juniorek tedy Petru Suchou, Terezu Voborníkovou a Kláru Polednovou.  Startovní číslo oblékne také juniorka Karolína Dusilová, jež minulý týden při své premiéře v IBU Cupu brala hned 20 bodů do klasifikace soutěže.

Jilemnické barvy bude při MČR hájit i juniorka Tereza Voborníková, dívka, která už má za sebou i zkušenosti ze Světového poháru!

Zvědaví budeme také na formu mladých reprezentantů na lednových hrách YOG 2020 v Lausanne – Luďka Abraháma, Jakuba Kudrnáče, Gabriely Masaříkové, Zuzany Doležalové a dalších.

Máme se v NMNM na co těšit, zvláště, když konkurenci českému mládí budou dělat stejně staří Kanaďané nebo závodnici z USA, jako za v barvách SK NMNM závodící Václav Červenka, další z účastníků MSJ ve Švýcarsku.

Na MSJ&D ve Švýcarsku se představila i letohradská dorostenka Nikita Kubíčková

      

A v neposlední řadě, budeme ve Vysočina Areně moci sledovat, zdali vydržela forma i našim veteránům, účastníkům Světových her masters v Innsbrucku.

Program MČR dorostu a dospělých 2020 v NMNM

Pátek 14. 2.

10:00 – smíšené štafety dvojic

Sobota 15. 2.

10:30 – sprinty

Neděle 16. 2.

10:30 – závody s hromadným startem

Propozice, startovky a podrobný časový harmonogram

Tomáš Hermann