Shrnutí bronzové radosti českého mixu: Co se napsalo, nafotilo a natočilo

14. února, 2020

Získat medaili hned v první den světového šampionátu? A násobit radost hned čtyřikrát? V českém týmu po bronzovém úspěchu smíšené štafety zavládla velká radost.

Úspěch českého kvarteta předpověděl prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza, který ještě na střelnici všem připomínal, že ráno říkal, že budeme třetí. Správně tipovali pořadí Čechů v novinářské soutěži i Tomáš Macek z Mladé fronty DNES a Ivo Pospíšil z Deníku Sport.

To sportovní ředitel Ondřej Rybář do poslední chvíle držel vážnou tvář. Až když viděl Michala Krčmáře v nájezdu do cílové rovinky, ohlušil všechny ve vysílačce hlasitým: „Je to tam!“ Spolu s Hamzou rychle přeskakoval bariéru, aby si mohl před cílem plácnout s českým finišmanem.

Bezprostřední dojmy po závodě

Následoval nespočet objetí a čekaní na medailový ceremoniál. Po něm si všichni medailisté a trenéři užili tradiční hobla. Nejvýš létal Ondřej Moravec, zato norský viking Egil Gjelland vylétl asi jen o 5 centimetrů. Jeho asistent Jiří Holubec se snažil utéct, ale servismani ho dostihli. Ti si také vyslechli pochvaly za skvělé lyže.

Neunikl tomu nikdo

Pak to bylo všechno v poklusu, a to doslova. Reflexními vestami a světýlky ozdobená dvojice Eva Kristejn Puskarčíková a Markéta Davidová si užila výklus podél špalírů fanoušků proudících ze Südtirol Areny.

Radost byla velká

Na večeři si Davidová poručila velký řízek, dezert v podobě palačinky už stejně jako ostatní nestíhala. Spěchalo se totiž na vyhlášení do údolí. Po převzetí medailí rychlý návrat na hotel, masáže, regenerace. Na oslavy nebyl čas, vždyť už za pár hodin čekal biatlonistky další závod.

Na medailový ceremoniál jsme vzali i kameru

Kompletní fotogalerie ze samotného závodu i medailového ceremoniálu

Výběr z médií

Za zhlédnutí stojí i tiskovka Mezinárodní biatlonové unie (v angličtině)

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík