Moravec si ve stíhačce v Anterselvě polepšil na 22. místo, Krčmář na 27.

16. února, 2020

Čeští muži se ukázali ve stíhacím závodě na Mistrovství světa v Anterselvě v lepším světle než ve sprintu. Ondřej Moravec poskočil z 46. místa až na 22., Michal Krčmář z 39. na 27. Jakub Štvrtecký se naopak propadl ze 47. příčky na 54.

Report

V italské Anterselvě dnes panovaly ideální podmínky, které vybízely k čisté střelbě. Ondřej Moravec třikrát tuto pobídku vyslyšel, mýlil se jen jednou na úvodní střelbě.

Za střelecké představení kouč Zdeněk Vítek svého svěřence chválil, navíc střílel v osmém nejrychlejším časem. Moravec finišoval jako 22., jeho čistý čas ve stíhačce by dokonce stačil na 12. příčku.

Ondra střílel rychle i přesně

Michal Krčmář střílel se střídavými úspěchy, jeho bilance byla 0+2+0+2. Chyby se snažil vynahradit na trati, kde měl 19. čas celkově, 9. v posledním kole a tak trochu tradičně nejlepší na posledních 50 metrech. Díky tomu ve finiši přespurtoval Němce Kühna a Dolla a zařadil se na 27. příčku.

Bimbův úspěšný finiš

To junior Jakub Štvrtecký se trápil na trati i na střelnici (1+0+2+3) a dojel až 54.

Fanoušci v Südtirol Areně sledovali skvělý závěr, ve kterém Francouz Émilien Jacquelin v cílové rovince zdolal Nor Johannese Thingnese Bøho. Až do poslední střelby vedl bezchybný Rus Alexandr Loginov, ale po jednom trestném kole se propadl na třetí příčku.

Koncovka stíhacího závodu mužů

Co to znamená?

Michal Krčmář udržel v hodnocení Světového poháru svou 22. příčku, Ondřej Moravec zase 28. Ve žlutém je stále Martin Fourcade, v červeném po dnešní výhře jeho krajan Émilien Jacquelin.

Mixzóna

Ondřej Moravec: „Dneska bych tomu říkal nějaké závodění. Včera to bylo víceméně trápení. S tím odstupem na startu se z toho o moc víc vymáčknout nedalo. Střelby byly v rytmu a ve slušném čase. Rozhodně se mi půjde daleko líp do dalšího závodu, než tomu bylo dneska. Ráno jsem byl rozbitý neskutečným způsobem, jsem rád, že to dopadlo takhle. Běh byl takový dieselový. Vyjel jsem nějakým tempem a nebylo tam moc zrychlování, ale velké většině lidí kolem jsem stačil, až v posledním kole mi to tam ujelo. Ale rozhodně běžecký posun.“

Rozhovor s Ondřejem Moravcem na iDNES.cz

Výsledkový servis

Příští závod

V pondělí je v Anterselvě na programu volný den, poté se pokračuje vytrvalostními závody. Ženy pojedou v úterý ve 14:15, muži ve středu ve stejném čase.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík