Oblevě navzdory! Vysočina Aréna se připravuje na VII. kolo Světového poháru

20. února, 2020

Ačkoliv momentálně v italské Anterselvě vrcholí mistrovství světa, připravuje se už na další pokračování Světového poháru, a to u nás doma Vysočina Aréna. Přesně za dva týdny, ve čtvrtek 5. března, je na programu v Novém Městě na Moravě úvodní disciplína čtyřdenního klání. V 17:45 odstartuje závod ve sprintu žen!

Největším současným problémem celé Evropy je výrazná obleva, která výrazně trápí i novoměstské pořadatele. „Jsou místa, kde je sněhu stále dostatek. Ale máme i kritické úseky. Například v Modříňáku nebo Plačkovci. Nyní se chystáme vyhodnotit, co obleva způsobila a jak vše napravíme,“ uvedl sekretář organizačního výboru Jan Skřička.

Jak pomáhá zásobník

V průběhu příštího týdne už musí organizátoři tratě upravit tak, aby byly nachystány nejpozději do pondělí 2. března na první tréninky. „Máme k dispozici technický sníh, který budeme rozvážet na tratě. Tato zima názorně ukázala, jak prozíravé bylo vybudování obřího sněhového zásobníku. Jsme nesmírně rádi, že tuto výhodu máme,“ poznamenal Jan Skřička. V polovině týdne má i na Vysočině vystoupat teplota k 10 stupňům Celsia.

Aktuální situace ve Vysočina Areně. Z důvodu oteplení jsou omezené i hodiny pro veřejnost. Sledujte informace na: http://www.vysocina-arena.cz/

Dohoda s FIS

Při pořádání lednového Světového poháru v běhu na lyžích byli novoměstští organizátoři kritizováni, že nepřipravili původně plánovaný pětikilometrový okruh. A nerozšířili tratě. „Neudělali jsme to z jediného prostého důvodu. Tento sníh bychom při současné oblevě ztratili. Naopak jsme vrstvu navýšili a sníh neodtál. Naštěstí byli zástupci lyžařské federace FIS při jednáních rozumní a souhlasili s tím, že se závodilo na kratší trati. Proto máme stále v řadě míst dostatečnou sněhovou vrstvu a můžeme i při současných nevýhodných povětrnostních podmínkách Světový pohár v biatlonu uspořádat,“ dodal sekretář organizačního výboru.  

Program BMW IBU SP v biatlonu, NMNM 2020

Čtvrtek, 5. 3. 2020                       

17:35 – Sprint, ženy 7,5 km

Pátek , 6. 3. 2020                         

17:30 – Sprint, muži 10 km

Sobota, 7. 03. 2020                     

14:00 – Štafeta, ženy 4 x 6 km

17:00 – Štafeta, muži 4 x 7,5 km

Neděle, 8. 03. 2020                     

11:45 – Hromadný start, ženy 12,5 km

13:45 – Hromadný start, muži 15 km

Jiří Pošvář, Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík, Tomáš Hermann