Čeští muži chybovali a ve štafetě na MS v Anterselvě skončili 13.

22. února, 2020

Čeští biatlonisté nenavázali na Mistrovství světa v Anterselvě na čtvrté místo ženské štafety a skončili 13. Pro Michala Šlesingra to byl poslední start na mistrovství světa v kariéře.

Report

Michal Šlesingr odstartoval do svého posledního závodu na mistrovství světa velmi dobře. Na střelnici chyboval jen jednou a na předávku dorazil ve skupince o páté místo. Konkrétně figuroval na deváté příčce a ztrácel 41 sekund.

Další zkušený český reprezentant Ondřej Moravec si bohužel na střelnici tak dobře nevedl. Při ležce dobíjel jednou, při stojce třikrát. To ho stálo propad na 12. příčku, ztráta šla k minutě a 40 sekundám.

Střelecké trápení pokračovalo i na třetím úseku. Jakub Štvrtecký ušetřil jediný náhradní náboj a zdvojnásobil ztrátu. „Teď už by nám pomohlo jedině to, kdyby měly ostatní štafety pit stop,“ povzdechl si Ondřej Rybář.

Ani finišman Michal Krčmář se nevyvaroval chyb, konkrétně čtyř. Do cíle dorazil na 13. příčce, což je nejhorší výsledek mužské štafety na mistrovství světa od roku 2001. Loni si přitom Češi 4. místem v Östersundu vylepšili maximum.

Dojezd českého finišmana

Štafetové zlato získali po 19 letech Francouzi. Stříbro slaví Norové a bronz Němci.

Češi ztráceli hlavně na střelnici, kdy byli vůbec nejpomalejší z 19 štafet, které odstřílely všechny položky. Na nejrychlejší Francouze ztratili přes dvě minuty. V běhu byli čeští muži osmí, za Nory zaostali o dvě minuty a 44 sekund.

Co to znamená?

Čeští muži se propadli v Poháru národů na deváté místo, v hodnocení disciplíny na jedenácté. V obou žebříčcích jsou Norové těsně před Francouzi.

Mixzóna

Michal Šlesingr: „Byl to mazec, bohužel se nedá mluvit o tom, že bych byl ve formě. Po tom vytrvalostním závodě jsem byl úplně mrtvý, tak nějak jsem se trochu sebral. Bohužel mi to vydrželo tak půl závodu, kdy se mi jelo relativně obstojně a pak už jsem docela dost trpěl. To poslední kolo bylo už skoro na umření. Střelecky dobrý, zaplaťpánbůh. Škoda té jedné vestoje, měl jsem za to, že to byla dobrá rána. Možná byla těsně přejetá, ale jinak to bylo dobré.“

Michal Krčmář: „Na posledním úseku už se s tím moc dělat nedalo. Jsem z toho rozpačitý. Výkony kluků jsem nesledoval, soustředil jsem se na ten svůj. Byl jsem bez šťávy, bez energie. Musím se zamyslet nad tím, proč se tohle děje.“

Výsledkový servis

Příští závod

Mistrovství světa v Anterselvě zakončí nedělní hromadné starty. Ženy jedou ve 12:30, muži v 15:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík