Davidová uzavřela Mistrovství světa v Anterselvě 20. místem v hromadném startu

23. února, 2020

České biatlonistky mají za sebou poslední závod Mistrovství světa v italské Anterselvě. V hromadném startu se vedlo nejlépe 20. Markétě Davidové, Eva Kristejn Puskarčíková dojela 23. a Lucie Charvátová 29.

Report

Poslední závod a ještě k tomu změklá trať. Bylo jasné, že dnešní hromadný start bude biatlonistky bolet. I během samotného závodu se na areál v Anterselvě snášely malé kapičky deště.

Markéta Davidová se v úvodu s těžkými podmínkami vyrovnávala velmi dobře. Po čisté ležce dokonce figurovala na třetí příčce. Pak ale udělala postupně pět chyb a propadla se na 20. místo.

Při střelbě se tolik nevedlo

Mezi čtyřmi nejpřesnějšími střelkyněmi byla se dvěma chybami Eva Kristejn Puskarčíková, ale nejpomalejší běžecký čas jí nedovolil vystoupat výš než na 23. příčku.

Lucie Charvátová naopak udělala sedm chyb, méně přesná byla už jen Lisa Vittozziová. Česko-italské duo dojíždělo spolu na posledních dvou příčkách.

Podání rukou s italskou soupeřkou

V napínavém závěru zdolala Norka Marte Olsbuová Røiselandová domácí Dorotheu Wiererovou. „Rozhodly lyže,“ komentoval finiš trenér Češek Egil Gjelland a vyzdvihl práci norského servisu v náročných podmínkách, které dnes v Anterselvě panovaly. Bronz vybojovala Švédka Hanna Öbergová.

Co to znamená?

Markéta Davidová figuruje v hodnocení Světového poháru na 15. příčce, Lucie Charvátová na 27. a Eva Kristejn Puskarčíková na 28. V hodnocení disciplíny je nejvýš 14. Davidová. Oba žebříčky vede Dorothea Wiererová, která dnes vzala červený trikot Kaise Mäkäräinenové.

Makula v cíli posledního závodu

Mixzóna

Markéta Davidová: „Samozřejmě jsem doufala v trochu lepší, ale už to fakt nešlo. Od třetího kola jsem myslela, že někde zemřu. Nechala jsem tam všechno a nemám ani kousíček síly navíc. To první kolo se mi jelo dobře, říkala jsem si, že to bude dobré, ale pak to šlo úplně z kopce. Nepodržela jsem to ani na střelbě, takže je z toho dvacáté místo.“

Holky mají dobojováno

Výsledkový servis

Příští závod

Mistrovství světa v italské Anterselvě uzavře závod s hromadným startem mužů, který vypukne s úderem třetí hodiny.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík