Ondřej Moravec vybojoval na závěr MS v Anterselvě 11. místo v hromadném startu

23. února, 2020

O úspěšné české loučení s Mistrovstvím světa v italské Anterselvě se postaral Ondřej Moravec. Jediný český účastník hromadného startu mužů klepal na bránu elitní desítky, po chybě při závěrečném výstřelu skončil jedenáctý.

Report

Mužům už po celou dobu závodu lehce pršelo, což ještě zhoršovalo kvalitu trati. Ondřeji Moravcovi to však odjíždělo velmi slušně a po úvodní nule se zařadil na osmé místo.

Poté přišlo jedno zaváhání, které Moravce v polovině závodu odsunulo na jedenáctou příčku. Po dalším čistém představení na střelnici se český reprezentant vrátil na osmou pozici.

Ondra se na trati držel velmi dobře

Na závěrečné stojce Moravec útočil na umístění v elitní desítce, ale minul při posledním výstřelu, což trenér Zdeněk Vítek doprovodil hlasitým povzdechnutím. Rychle ještě běžel povzbudit svého svěřence k trati.

Ten poslední výstřel

Ve 35 letech nejstarší účastník dnešního závodu vjížděl do posledního kola jako osmý, do cíle dorazil jako jedenáctý. Se dvěma chybami byl mezi šesti nejpřesnějšími střelci, navíc byl pátý nejrychlejší. V běhu mu patřil 18. čas.

Ze suverénního vítězství se radoval bezchybný Nor Johannes Thingnes Bø. Na stupních vítězů ho doprovodili Francouzi Quentin Fillon Maillet a Émilien Jacquelin, který v cílové rovince zdolal Tarjeiho Bøho.

Dnešní medailisté se svými kompletními sbírkami z Anterselvy

Co to znamená?

Michal Krčmář klesl v hodnocení Světového poháru na 23. místo, naopak Ondřej Moravec se posunul na 25. příčku. Toto umístění by mu zaručovalo účast v hromadném startu v Novém Městě na Moravě.

V čele Světového poháru je stále Martin Fourcade, vedení v disciplíně ale přepustil svému krajanovi Quentinu Fillonu Mailletovi.

Připravujeme podrobnosti

Výsledkový servis

Příští závod

Biatlonový cirkus se nyní přesune do Nového Města na Moravě. Ve Vysočina Areně se začíná ve čtvrtek 5. března sprintem žen.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík