Druhý sprint IBU Cupu v běloruském Raubiči. Anna Tkadlecová na střelnici bezchybná

05. března, 2020

Za jarních teplot a na sněhu, který má k bílé barvě daleko, se odehrál druhý sprint VIII. kola IBU Cupu, který hostí běloruské středisko Raubiči u Minsku. Malá česká výprava se ještě zmenšila. Zdravotní stav totiž na start nepustil Milan Žemlička. Sprint mužů na 10 km se tak odehrál bez české účasti. V kategorii žen se Anně Tkadlecové dařilo na střelnici. Česká reprezentantka zastřílela bezchybně a obsadila 21. pozici. Natálie Jurčová stejně jako ve středu třikrát chybovala a zůstala na 48. místě bez bodů.

Sprint žen na 7,5 km vyhrála Ingela Anderssonová ze Švédska, na desetikilometrové trati mužů byl nejlepší Nor Sivert Guttom Bakken.

Pohledem trenéra

Aleš Ligaun

“Milan bohužel onemocněl a je ve stavu, že závodit opravdu nemůže. Je to škoda. Anička dnes obstála, zvládla závod s nulou a hned zaznamenala kvalitní výsledek. Také Natka podala lepší běžecký výkon než ve středu, ale se třemi trestnými koly se body sbírají těžko… Holky už toho mají dost, ale v pátek ještě zabojují v závodě s hromadným startem pro 60 startujících. Pak nasedneme do aut a pojedeme domů. Už se těšíme.”

Anna Tkadlecová na trati dnešního sprintu

VIII. kolo IBU Cupu, Minsk – Raubiči, 5. 3., sprinty 

Výsledky závodu mužů na 10 km 

Analytické výsledky závodu mužů na 10 km 

Výsledky závodu žen na 7,5 km

Analytické výsledky závodu žen na 7,5 km

Tak vypadala skluznice lyže Anny Tkadlecové po čtvrtečním sprintu IBU Cupu

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný