Biatlon v plném proudu. Vyvrcholil IBU Cup a odstartoval Junior IBU Cup

06. března, 2020

Na třech různých frontách dnes bojují biatlonisté. V Novém Městě na Moravě probíhá VII. kolo Světového poháru (píšeme na jiném místě), v běloruském Raubiči u Minsku vyvrcholila sezona IBU Cupu a v německém Arberu se rozeběhl třetí díl seriálu Junior IBU Cupu.

Anna Tkadlecová na trati závodu s hromadným startem pro 60 účastníků

IBU Cup, Raubiči

V závodě s hromadným startem pro 60 účastníků v Raubiči obsadila Anna Tkadlecová 32. místo a Natálie Jurčová zamávala sezóně ze 40. příčky. Milan Žemlička kvůli nemoci nestartoval. V celkové klasifikaci IBU Cupu obsadila Anna Tkadlecová 48. pozici, Natálie Jurčové skončila 51. v pořadí. I přes absenci ve třech závodech posledního kola IBU Cupu vybojoval Milan Žemlička pěkné 21. místo. V Poháru Národů skončily žena 10. a mužům patří 9. pozice.     

Natálie Jurčová zakončila sezónu IBU Cupu ziskem bodu

Junior IBU cup, Arber

V Arberu, na německé straně Šumavy, postoupilo do finále supersprintu sedm českých juniorů a juniorek. Jonáš Mareček dokonce kvalifikaci vyhrál. Ve finále pak novoměstský dorostenec doběhl sedmý a postaral se o nejlepší český výsledek. Tomáš Mikyska doběhl 13., Ondřej Mánek 16. a Jakub Kocián dokončil závod na 19. pozici Mezi juniorkami se tři české reprezentantky porovnaly za sebou od 19. do 21. místa v pořadí Veronika Macková, Karolína Dusilová, Klára Polednová.

Dorostenec Jonáš Mareček vyhrál v Arberu kvalifikaci supersprintu. Ve finále pak doběhl sedmý, jako nejlepší z českých juniorů

VIII. kolo IBU Cupu, Raubiči, 6. 3., hromadný start 60 

Výsledky závodu mužů 15 km 

Analytické výsledky závodu mužů na 15 km 

Výsledky závodu žen na 12 km

Analytické výsledky závodu žen na 12 km

III. kolo Junior IBU Cupu, Arber, 6. 3., supersprinty 

Výsledky závodu juniorů   

Analytické výsledky závodu juniorů  

Výsledky závodu juniorek  

Analytické výsledky závodu juniorek  

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný a Tomáš Hermann