Michal Krčmář zahájil Světový pohár v NMNM skvělým čtvrtým místem

06. března, 2020

Po včerejší bronzové medaili Markéty Davidové se český biatlon v Novém Městě na Moravě dočkal dalšího parádního výsledku. Michal Krčmář si čistou střelbou a fantastickým závěrem vysloužil čtvrté místo.

Report

V ranním sněhem zaváté, ale opět prázdné Vysočina Areně dnes jeli sprint muži. Na rozdíl od žen jim tolik nefoukalo. Na prvních pěti místech se seřadili jen bezchybní biatlonisté.

Jedním z nich byl Michal Krčmář. Český reprezentant se po druhé nule zařadil na sedmé místo, ale mocným finišem zdolal trojici Fourcade, Jacquelin a Fak a mohl se radovat ze čtvrtého místa.

Bimbův skvělý finiš

Pro Krčmáře je to druhý nejlepší výsledek v kariéře ve Světovém poháru (tam se nepočítá olympijské stříbro). Dnes nestačil jen na vítězného Johannese Thingnese Bøho, stříbrného Quentina Fillona Mailleta a bronzového Tarjeiho Bøho.

Rozšířené pódium s českou účastí

Krčmář se blýskl 13. běžeckým časem, v závěrečném kole byl dokonce čtvrtý nejrychlejší. Velmi dobře běžel i střílel rovněž Jakub Štvrtecký, bohužel ho v druhém kole potkal pád. Se dvěma nulami obsadil 31. místo a počtvrté v kariéře bere body. Pád ho přitom připravil minimálně o 10 pozic.

Ondřej Moravec zůstal s bilancí 1+0 těsně za body, na 42. příčce. Michal Šlesingr ve svém posledním individuálním závodě kariéry minul na obou položkách jeden terč a dojel 56. Adam Václavík byl po pěti trestných kolech 77.

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení posunul na 21. místo a Ondřej Moravec udržel 25. místo, což znamená, že oba pojedou nedělní hromadný start.

Češi dnes skončili v Poháru národů pátí, celkově jsou osmí. O 12 bodů předstihli Italy.

Mixzóna

Michal Krčmář: „Vrátil jsem se domů z Anterselvy a začal se cítit dobře, líp než přes celé MS. Říkal jsem si, že máme před sebou ještě druhý vrchol Nové Město, tak to tu zkusím prodat. To mi pomohlo v naladění a hodně jsem se sem těšil. Pak přišla ta facka, že tu nemůžou být diváci, tak mě to trochu zlomilo. Pak jsem ale nepociťoval ani ztrátu motivace, spíš jsem byl ještě víc nahecovaný, že jsem chtěl jet a těm fanouškům na dálku poděkovat.“

Bolelo to

Michal Šlesingr: „Mrzí mě, jakým způsobem ten konec probíhá, že tady nemůžu poděkovat fanouškům, jak jsem chtěl. Ale budeme muset najít nějaký jiný alternativní způsob. Tím, že je to doma, tak jsou tu naši pořadatelé. Atmosféra je díky tomu trochu přátelštější, takže časem se to zahojí.“

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu jsou v Novém Městě na Moravě na programu štafety. Ženy startují ve 14:00, muži v 17:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík