Davidová zakončila Světový pohár v Novém Městě 20. místem v hromadném startu

08. března, 2020

Markéta Davidová se protrápila závěrečným hromadným startem v Novém Městě na Moravě. Nepodržely ji lyže, na obou stojkách pak udělala dvě chyby. V cíli byla 20.

Report

Markéta Davidová zahájila hromadný start, na který vyšlo ve Vysočina Areně i sluníčko, velmi dobře. Nerozhodil ji menší pád před první ležkou, zvládla ji čistě, stejně tak tu druhou. Patřilo jí čtvrté místo, ale brzy se začala propadat.

Nadějný začátek…..pak nešťastný pád, problémy s materiálem a nakonec i nepovedené stojky dnes v závodě s hromadným startem Makulu nepustily na lepší než 20. příčku 🙁

Zveřejnil(a) Český biatlon dne Neděle 8. března 2020

Ondřej Rybář do vysílačky hlásil, že soupeřky Davidové ujíždí. Se špatným materiálem a mázou se protrápila zbytkem závodu. Po obou stojkách navíc musela na dvě trestná kola. „Když vidíte, že to nejede, tak jde všechno do kytek. Psychika, síla, všechno,“ mrzelo trenéra Jiřího Holubce.

Chyby přišly na stojkách

Davidová dorazila do cíle jako 20., stejné umístění jí patřilo i v běžeckém pořadí. Na stupních vítězů se seřadily tři nejpřesnější biatlonistky, které minuly pouze jeden terč. Vyhrála Norka Tiril Eckhoffová před Švédkou Hannou Öbergovou a Němkou Franziskou Preußovou.

Poslední metry v Novém Městě na Moravě

Co to znamená?

Markéta Davidová drží v celkovém hodnocení Světového poháru nadále 15. místo, v disciplíně je o příčku níž. Oběma žebříčkům kraluje dnes pátá Italka Dorothea Wiererová.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Novém Městě na Moravě završí hromadný start mužů, který začne ve 13:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík