Moravec a Krčmář uzavřeli domácí Světový pohár umístěním v první dvacítce

08. března, 2020

Světový pohár v Novém Městě na Moravě uzavřel hromadný start mužů. Ondřej Moravec v něm obsadil 19. místo, Michal Krčmář dojel hned za ním.

Report

Oproti předešlým dnům panovaly v Novém Městě na Moravě ideální podmínky, ve kterých bylo nutné střílet velmi přesně. Pokud tedy nejste Johannes Thingnes Bø, který zvítězil i se třemi chybami. Na pódiu ho doplnili druhý Émilien Jacquelin z Francie a třetí Arnd Peiffer z Německa.

Ondřej Moravec začal závod nulou, ale na následujících střelbách vždy minul jeden terč. Ve dvou případech ten poslední. V součtu s 20. běžeckým časem to stačilo na na 19. příčku.

Ondra děkuje aplaudujícím dobrovolníkům a pořadatelům

Moravec střílel velmi rychle (5. čas), podobně jako Michal Krčmář (9. čas). I Krčmář ale musel na tři trestná kola, dvě z nich absolvoval už po první střelbě. Cílem projel jako 20., což doprovodil naštvaným gestem. Podobně jako Francouzi se dnes Češi nemohli spolehnout na své lyže.

Bimbovi to nejelo

Co to znamená?

Michal Krčmář v hodnocení Světového poháru udržel 21. příčku, Ondřej Moravec klesl na 26. místo za Itala Windische. V hodnocení disciplíny jsou Češi na 20., resp. 23. příčce.

Žlutý trikot nadále drží Martin Fourcade, ale po odpočtu dvou nejhorších výsledků už by před něj o 13 bodů šel Johannes Thingnes Bø.

Mixzóna

Ondřej Moravec: „Výsledek není úplně blbý, ale dvě poslední rány, to je stejné jak na mistrovství světa. Slabá koncentrace a zbytečné chyby. Nevím, o kolik by to bez nich bylo lepší, asi o moc ne, ale aspoň pro pocit by to bylo povzbudivější. Ty rány nebyly nějak zbrklé, nebo že by tam byl jiný rytmus. Rána vypadne, protože člověk ji nedodělá úplně do konce. Nebyla nějak daleko, ale to je jedno, trestné kolo má pořád 150 metrů, opět jsem se nepoučil.“

Michal Krčmář: „Dnes bylo navíc, s 20. místem nejsem spokojený. Po loňském roce jsme si řekli, že lyže musíme hodnotit uvnitř týmu, k tomu se vyjadřovat nechci. A za sebe, já se cítil na trati silný. Jelo se vysoké tempo od prvního kola, trošku jsem se na první ležku nedokázal uklidnit, lítalo to všude možně. Pak už jsem si navázal na to svoje tempo a už ta střelba byla bez problémů. Ale ta první položka tomu dala ráz. Ale nemyslím si, že by to bylo o moc slavnější, kdybych tam dal nulu.“

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár se nyní stěhuje do finského Kontiolahti, kde je ve čtvrtek v 15:30 na programu úvodní sprint mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík