Čistá střelba, ale pomalý běh. Krčmář dojel ve sprintu v Kontiolahti 30., Moravec 33.

12. března, 2020

Českým reprezentantům výsledkově nevyšel sprint ve finském Kontiolahti, který byl po zrušení finálových závodů v norském Oslu předposledním závodem této sezóny Světového poháru. Bodovali jen 30. Michal Krčmář a 33. Ondřej Moravec.

Report

Byl to dnes zvláštní den v Kontiolahti. Krátce před závodem oznámila finská vláda zákaz akcí nad 500 účastníků a pořadatelé museli narychlo vyprovázet ze stadionu fanoušky, kteří už čekali na sprint mužů.

Tribuny zůstaly prázdné i v Kontiolahti

České pětici se vůbec nedařilo na trati, nejrychlejší Michal Krčmář měl až 43. běžecký čas. Ani dvě nuly mu tak nezaručily lepší než 30. místo. Bezchybný byl i Ondřej Moravec, ten ovšem skončil ještě 3 pozice na Krčmářem.

Střelba byla výborná

Další Češi již nebodovali. Adam Václavík minul při obou střelbách poslední terč a obsadil 52. příčku. Na rozdíl od 75. Tomáše Krupčíka a 90. Jakuba Štvrteckého (oba 1+2) se tak alespoň podívá do sobotního stíhacího závodu, který uzavře sezónu.

Adam dojel alespoň pro stíhačku

Počtvrté v řadě zvítězil Johannes Thingnes Bø, když o 21 sekund porazil Martina Fourcada a o 22 sekund Émiliena Jacquelina. Všichni medailisté stříleli čistě, stejně jako dalších 17 biatlonistů z první třicítky.

Co to znamená?

Johannes Thingnes Bø se přiblížil obhajobě velkého křišťálového glóbu. Po odpočtu dvou nejhorších výsledků má před posledním závodem náskok 19 bodů na Martina Fourcada. Michal Krčmář je stále 21.

Malý křišťálový glóbus za sprinty uhájil Fourcade, Krčmář skončil v tomto hodnocení jako nejlepší z Čechů 24.

Nejvýše postavený český muž ve Světovém poháru

Mixzóna

Michal Krčmář: „Bohužel tomu něco chybělo. Necítil jsem jsem se úplně špatně. Udělal jsem tam maximum, na víc v této chvíli nebylo. Teď se s tím pereme, není to ideální. Těch nul tam dnes byla spousta a bohužel mě předjeli i lidi s jedničkami. Dneska jsem zklamaný.“ (ČT sport)

Ondřej Moravec: „Když jsem dojel, tak byly mé pocity takové, že by to nebylo publikovatelné. Fyzicky jsem na to neměl, možná tak kolo. Pak už to bylo trápení. Lyže jsem měl úplně super, těmi to nebylo. Zkrátka to jsou mé závody. Jeden den dobrý, druhý den špatný. Bohužel jsem tu začal tím špatným.“ (ČT sport)

Na trati to nešlo

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Kontiolahti pokračuje v pátek v 15:30 sprintem žen.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík