Jak Jilemnice děkovala legendě a nastávající mamince

26. srpna, 2020

Veronika Vítková. To jméno rezonuje nejen v českém ale i světovém biatlonu. Dlouholetá reprezentantka, mistryně světa a dvojnásobná olympijská medailistka, ukončila na jaře letošního roku kariéru. Důvodem byla ta nejradostnější událost – těhotenství. Na přelomu listopadu a prosince se stane maminkou 😊.  

Jilemničtí pořadatelé využili II. kola Českého poháru v letním biatlonu a odchovankyni svého klubu důstojně poděkovali. „Měli jsme připravené audio z průběhů vrcholných závodů Verči, při kterých nám všem opět naskočila husí kůže. Je neuvěřitelné, čeho všeho dosáhla. Předali jsme Veronice květinu, tričko na památku a zavzpomínali společně s jejími žákovskými trenéry Petrem Čechem i Jardou Bedrníkem na její začátky a trochu jsme se u toho dojali a slzeli…,“ vyprávěl Jan Sucharda, předseda jilemnického klubu.

Veronika a její jilemničtí chlapi. Zleva Petr Čech, Jarda Bedrník a Jindra Šikola

Kariéru Veroniky pak od dorostu až po reprezentační úroveň pomáhal rozvíjet další z jilemnických trenérů Jindřich Šikola. Na jeho práci poté navázal Zdeněk Vítek a Nor Egil Gjelland.

„Bylo to moc milé. Uvědomila jsem si, že tady v Jilemnici mám opravdu kořeny, spoustu kamarádů, známých a především rodinu. Vždy se sem moc ráda vracím,“ usmívala se Veronika, která nyní žije v Janově nad Nisou. Radost z blížícího se mateřství provázala každé její slovo. „Moc si to užívám, což je trochu vidět i na mé postavě,“ žertovala. S přítelem Markem Lejskem pohlaví miminka neznají. „Ani nechceme, těšíme se na překvapení. Naším jediným přáním je, aby bylo mimčo zdravé.“  

Veroniko, DÍKY!

Video z Jilemnice

Tomáš Hermann

Foto: Tereza Bujárková