Davidová a Krčmář se zúčastní skvěle obsazené exhibice ve Wiesbadenu

08. září, 2020

Markéta Davidová a Michal Krčmář poměří na konci září síly se světovou elitou. Dostali totiž pozvánku od pořadatelů exhibice City Biathlon v německém Wiesbadenu.

Co je City Biathlon?

Jde o biatlonovou exhibici, která se od roku 2018 koná v centru lázeňského města Wiesbaden. Němečtí pořadatelé na ni zvou 9 elitních biatlonistů a stejný počet biatlonistek.

Nejprve se jede kvalifikace, která určí pořadí na startovním roštu finále. Biatlonisté absolvují 6 kol o délce 1,8 km a 5 střeleckých zastávek. Můžou třikrát dobíjet. Pokud ani tak netrefí všechny terče, stráví 10 sekund v trestném boxu.

Hvězdní soupeři pro Davidovou a Krčmáře

Jak Markéta Davidová, tak Michal Krčmář se exhibice ve Wiesbadenu zúčastní poprvé. A budou mít hvězdné soupeře.

Závod žen pojedou vedle Davidové Němky Vanessa Hinzová a Maren Hammerschmidtová, Norka Ingrid Tandrevoldová, Francouzka Julia Simonová, Polka Monika Hojniszová-Staręgová, Ruska Jekatěrina Jurlovová-Perchtová a Švýcarka Lena Häckiová. Ze startovní listiny vypadla Dorothea Wiererová, kterou do zahraničí nepustí italský svaz.

Stejný osud potkal Lukase Hofera, i tak bude mít Krčmář těžké soupeře. Účast totiž potvrdil nejlepší biatlonista světa Nor Johannes Thingnes Bø, stejně jako jeho bratr Tarjei Bø. Dále se v Německu představí domácí Benedikt Doll a Philipp Horn, Francouz Quentin Fillon Maillet, Slovinec Jakov Fak, Ukrajinec Dmytro Pidručnyj a Rakušan Julian Eberhard.

Exhibice se uskuteční v neděli 27. září. Minulý rok ji vysílal živě i kanál ČT sport.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík