Úspěch letohradských nadějí: Mikysková, Doležalová a Semirád na polském šampionátu vystoupali na pódium

06. října, 2020

Letohradští biatlonisté se o víkendu zúčastnili Mistrovství Polska v biatlonu na kolečkových lyžích v Dušnikách. A domů se nevraceli s prázdnou. Svatava Mikysková a Diana Doležalová (na úvodní fotce) vystoupaly na pódium ve sprintu i ve stíhačce, mezi nejlepší tři se dostal také Jan Semirád.

Mladé biatlonisty na polské straně Orlických hor pořádně prověřil silný vítr. S ním se v sobotním sprintu mladších dorostenců skvěle popasoval František Štěrba, s bilancí 1+0 byl ze všech nejpřesnější. Jako nejlepší z letohradských zástupců dojel sedmý.

Zuzana Kubíčková sice udělala pět chyb, ale patřila mezi nejrychlejší mladší dorostenky a zaostala jen o tři sekundy za stupni vítězů.

Skvěle si ve sprintech vedli starší dorostenci a dorostenky. Svatava Mikysková skončila druhá, Diana Doležalová třetí, Anna Chudějová šestá a Lucie Kánská osmá. Vyjma Mikyskové střílely všechny letohradské závodnice za pět, což byl v náročných podmínkách nejlepší střelecký výsledek. Mikysková chybovala šestkrát, ale zase lépe běžela.

Třetí příčku obsadil Jan Semirád, který na čtvrté místo odsunul svého parťáka Jakuba Vondráčka. Semirád musel na čtyři trestná kola, Vondráček na pět. Šestý Michal Harcula patřil se třemi chybami k těm nejpřesnějším.

V juniorských kategoriích, které startovaly společně s dospělými, byla nejlepší sedmá Nikita Kubíčková.

Nedělní závody nejmladších dorostenců byly zrušeny kvůli výpadku proudu. Starší biatlonisté o stíhací závody nepřišli, ale museli se popasovat s mokrou tratí.

V české mistrovství se proměnil stíhací závod starších dorostenek. Svatava Mikysková (7 chyb) vyhrála o necelých 10 sekund před Dianou Doležalovou (6 chyb). Nejlepší polská závodnice za nimi zaostávala o více než minutu. Šestá dojela Adéla Holčáková (6 chyb).

Jan Semirád se po 9 trestných kolech propadl ze třetí na pátou příčku. Mírně si pohoršili i šestý Jakub Vondráček (8 chyb) a sedmý Michal Harcula (6 chyb)

Výsledky sobotních sprintů
Výsledky nedělních stíhaček

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík