Nové Město na Moravě bude v sezóně 2020/21 hostit dva podniky Světového poháru

23. listopadu, 2020

Nové Město na Moravě uspořádá v březnu 2021 hned dva podniky Světového poháru. Mezinárodní biatlonová unie (IBU) dnes zveřejnila kalendář třetího trimestru, ve kterém české středisko doplňuje norské Oslo.

Po Mistrovství světa v Pokljuce se původně mělo letět do čínského Čang-ťia-kchou. Předolympijský test se ale kvůli cestováním restrikcím neuskuteční.

Místo toho se v prvním březnovém týdnu bude závodit ve Vysočina Areně. Přesný program závodů je zatím v řešení, podle původního plánu se v Číně měly jet sprinty, stíhací závody a štafety.

Naopak beze změn zůstává řádný novoměstský podnik. V termínu od 11. do 14. března se pojedou sprinty, stíhací závody, smíšená štafeta a smíšené dvojice.

Na závěr sezóny by se mělo závodit v norském Oslu. IBU se ale s oběma pořadateli a jejich svazy dohodla, že ke konci ledna zhodnotí aktuální pandemickou situaci.

Předprodej vstupenek na Světový pohár do Nového Města byl prozatím pozastaven. V dalších dnech přineseme informace, jak to bude s případnou diváckou účastí na všech novoměstských závodech.

Kalendář Světového poháru 2020/21

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík