Generali Česká pojišťovna představuje projekt „Trefa pro Leontinku“

26. listopadu, 2020

Generali Česká pojišťovna letos své generální partnerství s českým biatlonem rozšiřuje o charitativní rozměr. V rámci své iniciativy The Human Safety Net a prostřednictvím sportovních výsledků českých biatlonistů podpoří Nadaci Leontinka. Ta v domácím prostředí poskytuje péči dětem s poškozeným zrakem, a to napříč celým Českem.

Princip pomoci nazvané „Trefa pro Leontinku“ je jednoduchý: za každý sestřelený terč českými biatlonisty v sezóně 2020/21 v rámci závodů seriálu Světového poháru a během Mistrovství světa 2021 v Pokljuce poputuje 500 Kč na účet Nadace Leontinka.

„Považuji za důležité, že Generali Česká pojišťovna svoji podporu věnuje nejen tomuto oblíbenému sportu, ale že společně se sportovci přispějeme k dobré věci. Letošní sezona se tak stává výjimečnou, když pomáháme těm nejzranitelnějším – dětem, které svět nemohou vidět tak jasně jako my,“ říká Roman Juráš, generální ředitel Generali České pojišťovny.

Projekt “Trefa pro Leontinku“ se zamlouvá i sportovnímu řediteli Českého svazu biatlonu Ondřeji Rybářovi. “Myšlenka Generali České pojišťovny nás hned oslovila. Má v sobě ohromnou sílu – pomoc dětem a je přímo navázaná na náš sport, na výsledky českých závodníků. Jejich výkony tak dostanou další rozměr. Vedle emocí na straně fanoušků současně podpoří i dobrou věc. Jednoduše řečeno, pomůže každá proměna terče z černé na bílou. Těším se, bude to skvělé!”

Svoji bronzovou radost ve sprintu na MS minulou sezónu v Anterselvě podpořila Lucie Charvátová i devíti přesnými zásahy. A to by bylo 4500 Kč pro Nadaci Leontinka…

„Jsem hrdá, že právě závody biatlonu podpoří rodiny se zrakově postiženými dětmi v celé České republice. V biatlonu potřebují závodníci hodně trénovat, dobře vidět, mít přesnou trefu. A právě tyto trefy pomohou dětem, které odmalička každodenně trénují svůj zrak s nadějí, že jednou také uvidí,“ říká výkonná ředitelka Nadace Leontinka Barbara Hucková.

Do podpory dětí s poškozeným zrakem se mohou aktivně zapojit i fanoušci biatlonu a celá veřejnost. A to zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS TREFA 60 (DMS mezera TREFA mezera ŠEDESÁT) na číslo 87777 ze svého mobilního telefonu.

Jak se daří podporovat Nadaci Leontinka?

Sledujte na webu: trefaproleontinku.cz

Foto: Petr Slavík