Češi v akci, 6. 12. – Mikyska si odbude štafetovou premiéru, Davidová pojede do stíhačky z 6. místa

05. prosince, 2020

V neděli jsou na programu dva poslední závody Světového poháru ve finském Kontiolahti. Muži odstartují ve 12:45 do štafety, ženy do stíhačky.

Na prvním úseku české štafety se představí dvacetiletý Tomáš Mikyska, který před týdnem debutoval mezi elitou 60. místem ve sprintu.

Nominaci juniora vysvětluje trenér Ondřej Rybář: „Tomča tu od začátku střílí dobře. Dokázal se vyrovnat i s těžkými podmínkami, které panovaly během tréninků. Nemyslím si, že by neměl zvládnout první úsek. Na prvním úseku by se nemuselo jet v tak vysokém tempu, což by pro něj jako pro mladého závodníka mohla být výhoda. Ale kolikrát je to naopak, že to někteří nakopnou hned od začátku. Věřím, že je Tomča schopný štafetu podržet. Zároveň je to pro něj další zkušenost.“

Na dalších úsecích se podle očekávání představí Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář. Češi budou hájit šestou příčku v Poháru národů.

Markéta Davidová bude zase ve stíhačce hájit šestou pozici ze sprintu. Vystartuje současně s pátou Němkou Herrmannovou, s odstupem 48 sekund od Švédky H. Öbergové.

V březnu Davidová startovala do stíhačky v Kontiolahti z páté příčky a skončila osmá, což je její maximum v této disciplíně.

12:45 – Světový pohár – štafeta mužů

  • Česká čísla: 11. Tomáš Mikyska, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík, Michal Krčmář
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 12:45 ČT sport, 12:35 Eurosport 2
  • Online výsledky

15:15 – Světový pohár – stíhací závod žen

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík