Čeští muži dojeli v úvodní štafetě sezóny v Kontiolahti sedmí

06. prosince, 2020

Skvělou premiéru ve štafetě má za sebou Tomáš Mikyska. Dvacetiletý junior byl na prvním úseku sedmý a stejná pozice patřila českým mužům i v cíli.

Report

„Tomča to zvládne,“ věřil včera večer trenér Ondřej Rybář, když juniora poprvé nasadil do štafety a rovnou na první úsek. A zvládl.

Tomba odpaloval na střelnici bomby

Tomáš Mikyska na prvním úseku ani jednou neminul a navíc se držel s mnohem zkušenějšími biatlonisty i na trati. Na předávku dorazil jako sedmý, jen 14,6 sekundy za čelem závodu. Pak padl na zem. „Vidím ho umírat na sněhu, nechal tam všechno,“ popisoval do vysílačky Rybář.

Nejmladší předává nejstaršímu

Ve skvělém střeleckém představení pokračoval i Ondřej Moravec. Po druhé nule dokonce odjížděl těsně za vedoucím Němce. V závěrečném kole ale ztratil hůlku a propadl se na páté místo. Ztráta na čelo byla 19 sekund.

Tomáš Krupčík musel na třetím úseku pětkrát dobíjet, zamrzely hlavně tři kalibry na ležce. Na předávku přijel jako desátý s mankem minuty a 48 sekund.

Křupas se střelbou bojoval

Finišman Michal Krčmář zářil. Na ležce jednou dobíjel, stojku zvládl čistě. Na svém úseku byl třetí nejrychlejší na střelnici i na trati. V závěrečném kole díky nejlepšímu běžeckému času zdolal Francouze Fillona Mailleta a finišoval jako sedmý.

Bimbo tradičně vyhrál a posledních 50 metrech

Zvítězilo favorizované Norsko a náskokem 39 sekund na Švédsko a 52 sekund na Německo. Češi ztráceli minutu a 50 sekund. S šesti využitými náhradním náboji byli nejpřesnějšími střelci.

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT

Co to znamená?

Čeští muži udrželi šesté místo v Poháru národů. Na páté Rusy ztrácí 76 bodů.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 40 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 20 000 Kč!

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Kontiolahti uzavře stíhací závod žen, který se jede od 15:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík