Češi v akci, 12. 12. – Ženy pojedou v Hochfilzenu štafetu, muži stíhačku

12. prosince, 2020

I v druhý den Světového poháru v rakouském Hochfizenu nás čeká dvojnásobná porce závodů. V 11:45 vyjedou na trať první členky ženských štafet, ve 14:45 vystartuje vítěz sprintu mužů do stíhacího závodu.

Před týdnem v Kontiolahti rozjela skvěle štafetu Jessica Jislová, která předávala Lucii Charvátové na pátém místě. Charvátová ale musela na čtyři trestná kola, další chyby zapsaly Markéta Davidová a Eva Puskarčíková a v cíli z toho bylo 11. místo.

Nyní se trenéři rozhodli změnit rozložení úseků. Na svém zůstává jen Jislová, Davidová se posouvá na druhý úsek, Puskarčíková na třetí a Charvátové připadne podruhé v kariéře role finišmanky. Na sedm let starou premiéru v Le Grand-Bornand nemá pěkné vzpomínky, po ležce šla na tři trestná kola.

Češky obhajují v Hochfilzenu šesté místo.

Do následného stíhacího závodu mužů odstartuje jako první z Čechů Michal Krčmář. S číslem 31 ale bude na prvního Nora Daleho ztrácet minutu a 41 sekund. O 13 sekund později vystartuje Ondřej Moravec, dalších 7 sekund si počká Jakub Štvrtecký. Ten by z 41. místa mohl atakovat první sezónní body. Ve stíhačce však ještě nikdy nebodoval.

Podle předpovědi počasí by mohlo během závodů lehce sněžit, se zvyšující se teplotou možná i pršet.

11:45 – Světový pohár – štafeta žen

  • Česká čísla: Jessica Jislová, Markéta Davidová, Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 11:20 ČT sport, 11:35 Eurosport 2
  • Online výsledky

14:45 – Světový pohár – stíhací závod mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík