České biatlonistky se ve štafetě opět nevyhnuly trestným kolům a i v Hochfilzenu dojely 11.

12. prosince, 2020

V Kontiolahti sedm trestných kol, v Hochfilzenu tři. Českým biatlonistkám nevyšla ani druhá štafeta v nové sezóně Světového poháru.

Report

Čeští trenéři dnes zkusili přeházet pořadí úseků, Lucii Charvátovou postavili na pozici finišmanky. Tahle strategie však přinesla pouze 11. místo jako v Kontiolahti. Ale vezměme to popořádku.

Jessica Jislová opět rozjela štafetu solidně. Sice musela třikrát dobíjet, ale na trati často ukazovala soupeřkám záda. „Dobře Jess,“ křikl na ni trenér Jiří Holubec, když na předávku přijížděla jako osmá se ztrátou půl minuty. Měla pátý běžecký čas.

Jess jede!

Nejrychlejší běžecký čas Markéty Davidové na druhém úseku už tolik nepřekvapil. V porovnání se soupeřkami i dobře střílela. Dobíjela jen dvakrát na stojce a odjížděla jako čtvrtá se ztrátou pěti sekund na čelo závodu.

Makula přebírá vedení

„For sure,“ měl Egil Gjelland u trati jasno, že jeho svěřenkyně bude předávat jako první. A skutečně, v polovině závodu Češky vedly o sekundu před Švédskem.

Pak ale přišla dlouhodobě problematická ležka Evy Puskarčíkové a trestné kolo. Česká štafeta se po třetím úseku propadla na osmou příčku, manko vzrostlo na minutu a 41 sekund.

V Hochfilzenu tradičně velmi rychlá Lucie Charvátová zvládla ležku s jedním dobitím a pokračovala na osmém místě. Jenže po stojce musela zabočit na trestné kolo a absolvovat ho hned dvakrát.

Terče po stojce Lucie Charvátové

Charvátová dovezla českou štafetu do cíle na 11. příčce, dvě minuty a 42 sekund po vítězném Norsku. Druhá dnes skončila Francie a třetí pozice patřila Švédsku.

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT

Co to znamená?

České biatlonistky jsou v Poháru národů nadále 11. Švýcarky jim odskočily na 79 bodů.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 37 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 18 500 Kč!

Makula vystřílela 5000 Kč!

Výsledkový servis

Příští závod

Ve 14:45 ještě pojedou muži stíhačku. Nedělní program v Hochfilzenu je následující: 11:45 stíhací závod žen a 14:00 štafeta mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík