Markéta Davidová opět v elitní desítce. Ve stíhačce v Hochfilzenu dojela devátá

13. prosince, 2020

Během závodu chvíli vedla, nakonec Markétě Davidové v cíli stíhačky v Hochfilzenu patřilo deváté místo. Lucii Charvátové se nedařilo na střelnici a závod po čtvrté střelbě vzdala.

Report

Biatlonistky se během dnešního stíhacího závodu musely vyrovnávat se „šílenými podmínkami“ na trati, jak po závodě glosovala Markéta Davidová. Po nástřelu totiž vjela na trať rolba a na několika místech vytvořila nerovnosti. Jinde zase byla nepříjemná zrcadla.

Davidové se na rozdíl od jiných závodnic pád vyhnul a ve druhém kole si mohla užívat vedení v závodě. To sice neudržela, ale s výslednou devátou příčkou mohla být spokojená. Střílela s bilancí 0+1+1+1 a měla 12. běžecký čas.

Na chvíli ve vedení

Na startu byly dvě Češky, do cíle ale dorazila jen jedna. Lucie Charvátová vestoje netrefila ani jeden terč, ještě projela mezičasem na 57. místě a závod vzdala.

V první polovině bojovala o slušné umístění, v té druhé už se trápila

Zvítězila Norka Marte Olsbuová Røiselandová před Běloruskou Dzinarou Alimbekavovou a Francouzkou Julií Simovou.

Ohlasy českých reprezentantek pro ČT

Zakuklený Egil Gjleland

Co to znamená?

Markéta Davidová se v celkovém hodnocení Světového poháru posunula už na 11. příčku a má prakticky jistý postup do prvního hromadného startu sezóny, který se pojede příští týden. Do žlutého trikotu se příště oblékne dnešní vítězka Marte Olsbuová Røiselandová.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 26 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 13 000 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

První víkend Světového poháru v rakouském Hochfilzenu uzavře štafeta mužů, která odstartuje ve 14:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík