Ve sprintu v Hochfilzenu bodovali 27. Moravec a 32. Krčmář, debutant Žemlička jde do stíhačky

17. prosince, 2020

Dvakrát body a čtyřikrát postup do stíhačky. Taková je bilance českých biatlonistů ve druhém sprintu Světového poháru v Hochfilzenu. Nejvýš se dostal 27. Ondřej Moravec.

Report

Klidné podmínky na střelnici dnes vybízely k čistým položkám. Bez návštěvy trestného kola se obešlo 13 biatlonistů včetně Ondřeje Moravce. Na trati se mu ale tolik nevedlo (57. čas) a dojel 27.

Dobře neběžel ani Michal Krčmář, který se střelbou 1+0 bere body za 32. místo. Adam Václavík chyboval na obou položkách jednou a z 49. příčky se kvalifikoval do sobotní stíhačky.

Adam Václavík byl druhým nejrychlejším Čechem

To se povedlo i debutantovi Milanu Žemličkovi, který potvrdil pověst rychlého střelce (9. čas) a s jednou chybou vleže obsadil 55. pozici.

Slušná premiéra pro Žemlu

Nejrychlejším Čechem byl Jakub Štvrtecký (36. čas), jenže k jedné chybě vleže přidal čtyři vestoje a skončil až 83.

Na trati dnes všem ujeli Norové, rozdíl oproti jiným týmům byl podle Egila Gjellanda „brutální“. Norové i přesně stříleli a zabrali v cíli první čtyři příčky. Vyhrál Sturla Laegreid před Johannesem Dalem a Johannesem Thingnesem Bøm.

Co to znamená?

Michal Krčmář je ve Světovém poháru 18. a Ondřej Moravec 23., oba by tedy nyní postupovali do hromadného startu. V Poháru národů jsou Češi nadále sedmí, dnes měli devátý nejlepší součet bodů.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 41 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 20 500 Kč!

Michal Krčmář zůstává nejvýše postaveným Čechem ve Světovém poháru

Výsledkový servis

Příští závod

Ženy pojedou svůj druhý sprint v pátek ve 14:15. V sobotu jsou na programu stíhačky.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík