Češi v akci, 8. 1. – Ženy jdou do sprintu v Oberhofu v plné sestavě, muži jen ve třech

08. ledna, 2021

Sprinty žen a mužů odstartuje v německém Oberhofu biatlonový rok 2021. Pro české muže to bude trochu chmurný start, představí se pouze trio Štvrtecký, Žemlička a Mikyska. Naopak ženy budou kompletní.

V Oberhofu celou noc sněžilo a pár vloček by mohlo spadnout i během závodů. To však výrazněji neovlivnilo volbu trenérů, a tak většinu favoritů uvidíme tradičně v první polovině startovního pole.

Před rokem byla ve sprintu v Oberhofu z Češek nejlepší 17. Eva Puskarčíková. Markéta Davidová skončila 23., ale její poslední výsledky naznačují, že by poprvé v Oberhofu mohla zaútočit na elitní desítku. Teprve druhý start ve Světovém poháru čeká dvaadvacetiletou Terezu Vinklárkovou.

Dvacet dva let – to je průměrný věk mužského tria, které přežilo řádění koronaviru a které se postaví v Oberhofu na start. Jakub Štvrtecký má za sebou v Oberhofu čtyři závody a mimo jiné tu v roce 2019 pomohl štafetě ke čtvrtému místu. Pro Tomáše Mikysku a Milana Žemličku to bude premiéra v tomto středisku.

11:30 – Světový pohár – sprint žen

  • Česká čísla: 8. Eva Puskarčíková, 17. Markéta Davidová, 24. Jessica Jislová, 66. Lucie Charvátová, 98. Tereza Vinklárková
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 10:55 ČT sport, 11:15 Eurosport 1
  • Online výsledky

14:15 – Světový pohár – sprint mužů

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík