Davidová otevřela nový rok sedmým místem ve sprintu v Oberhofu. Celkově je osmá

08. ledna, 2021

Markéta Davidová si přes Vánoce udržela výbornou formu. Světový pohár v Oberhofu otevřela sedmým místem a celkově už je osmá. Na bodech ji doplnila 39. Eva Puskarčíková.

Report

Na nástřelu nebyla Markéta Davidová úplně dobře naladěná. „Sníh je hodně hluboký, nejede se dobře,“ říkala trenérům ke stavu trati.

V hlubokém sněhu to byl boj

Sprint ale rozjela dobře. Díky nejrychlejšímu běžeckému času v prvním kole a nule na ležce dokonce vedla. Vestoje udělala jednu chybu a v posledním kole už jí trochu docházely síly (22. čas). Je z toho sedmé místo.

S bilancí 0+1 střílela i Eva Puskarčíková. Ta byla však na trati pomalejší a skončila na 39. příčce.

Evča bude mít další šanci na body zítra

Další Češky bohužel nebodovaly, ani se nekvalifikovaly do stíhačky. Jessica Jislová (1+1) dojela 70., Tereza Vinklárková (1+0) 81. a Lucie Charvátová (2+4) 90.

Jess si pro stíhačku nedojela

Suverénně vyhrála Norka Tiril Eckhoffová. Druhá Švédka Hanna Öbergová na ni ztrácela půl minuty. Třetí byla Lisa Hauserová.

Ohlasy českých biatlonistek pro ČT sport

Co to znamená?

Markéta Davidová se posunula v celkovém hodnocení už na osmé místo. Češky jsou v Poháru národů stále 11., na 10. Švýcarky ztrácí 40 bodů.

České biatlonistky v dnešním závodě trefily 39 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 500 Kč!

Vinky přispěla 9 sestřelenými terči

Výsledkový servis

Příští závod

Muže čeká sprint ještě dnes ve 14:15. V sobotu se jedou stíhací závody.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík