Češi v akci, 10. 1. – První smíšené závody komplikuje českému týmu koronavirus

10. ledna, 2021

V německém Oberhofu se v neděli jedou první smíšené závody tohoto ročníku Světového poháru. Po výpadku Tomáše Mikysky a Milana Žemličky tak Češi neobsadí závod smíšených dvojic.

Smíšená štafeta se představí ve složení Jessica Jislová, Markéta Davidová, Jakub Štvrtecký a Ondřej Moravec.

„Kuba tu jel dobře běžecky a nezklamal ani střelecky. Někdy ty rány víc hlídá. Po tom prvním trimestru je opatrnější, ale přes Vánoce udělal kus práce. Štafetě může výrazně pomoct, pokud se všechno podaří. Na čtvrtý úsek jsme dali Ondru, který si je jistý na stojce, kde se může rozhodovat,“ řekl k obsazení smíšené štafety trenér Ondřej Rybář.

Záměry trenérského tandemu žen objasnil Jiří Holubec. „Brali jsme do úvahu, že tu Eva v sobotu jela už hůř než v pátek a že tu ztrácí i ve sjezdu. Jess si naopak odpočinula a ve sjezdu je lepší. Snad udrží kontakt. Navíc Eva střílí rychle, což se ve smíšených dvojicích hodí. Musí se ale samozřejmě trefit.“

Puskarčíkovou měl původně doplnit Tomáš Mikyska, ale kvůli pozitivnímu testu na covid-19 musel opustit Oberhof. Jeho spolubydlící Milan Žemlička zase nastoupil do karantény a také odcestoval.

V Německu zbyli jen dva muži. Trenéři do poslední chvíle zvažovali, zda poslat Jakuba Štvrteckého do obou závodů. Nakonec zůstanou smíšené dvojice neobsazené. Trenéři kalkulují s tím, že se na konci sezóny budou odpočítávat nejhorší výsledky.

11:30 – Světový pohár – smíšená štafeta

  • Česká čísla: 7. Jessica Jislová, Markéta Davidová, Jakub Štvrtecký, Ondřej Moravec
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 11:30 ČT sport, 11:25 Eurosport 1
  • Online výsledky

14:40 – Světový pohár – smíšené dvojice

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík