Smíšená štafeta dojela v Oberhofu 14, dvojice Češi neobsadili

10. ledna, 2021

Konec prvního oberhofského týdne českému týmu nevyšel. Smíšená štafeta dojela po trestném kole Ondřeje Moravce 14., závod smíšených dvojic trenéři po výpadku dalších dvou mužů neobsadili.

Report

Na první úsek smíšené štafety dali trenéři Jessicu Jislovou, která se v této sezóně osvědčila v klasických štafetách. Nezklamala ani dnes, jen jednou dobíjela a předávala jako desátá s přijatelnou půlminutovou ztrátou.

Úvodní položka závodu

Ta zůstala i po druhém úseku Markéty Davidové, která předávala jako šestá. Třetí běžecký čas si trochu poskvrnila trojím dobíjením.

Solidně běžel i Jakub Štvrtecký (9. čas), ale dobíjel dokonce čtyřikrát a český tým se po jeho úseku propadl na desátou příčku.

Kuba ještě před startem

Ondřej Moravec, který dorazil do Oberhofu právě na smíšenou štafetu, musel hned po ležce na trestné kolo. „Pěkné grupeto, ale kalibr, kalibr a zase kalibr,“ hlásil do vysílačky smutný trenér Ondřej Rybář.

Vestoje uchránily Moravce od trestného kola tři náhradní náboje. Posun vpřed se tedy nekonal. Češi skončili až 14. Vyhrálo Rusko před Norskem a Francií.

Zamyšlený Ondřej Moravec

Čeští biatlonisté dnes solidně běželi, měli v součtu sedmý čas. Naopak ale špatně stříleli. Po Švédech měli nejhorší bilanci a navíc byli na střelnici nejpomalejší.

Co to znamená?

Čeští muži klesli v Poháru národů na deváté místo a ztrácí 42 bodů na osmé Italy. Ženy zůstávají jedenácté, desáté Švýcarky jim odskočily na 175 bodů.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 39 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 19 500 Kč.

Počítají se trefy, takže čeští biatlonisté vystříleli pro dobrou věc pěkných 19 500 Kč

Výsledkový servis

Příští závod

Další díl Světového poháru v Oberhofu pokračuje ve středu ve 14:30 sprintem mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík