Češi v akci, 15. 1. – V Oberhofu se představí omlazená mužská štafeta

15. ledna, 2021

Dva junioři doplní Ondřeje Moravce a Jakuba Štvrteckého ve štafetě Světového poháru v německém Oberhofu. Jak Jonáš Mareček, tak Mikuláš Karlík pojedou štafetu poprvé.

Devatenáctiletého Jonáše Marečka čeká dokonce premiéra ve Světovém poháru. Tu si zajistil až ve čtvrtek, když si 36. místem na IBU Cupu v Arberu zajel potřebné kvalifikační body. Hned po dojetí se vydal do Oberhofu, protože další biatlonisty momentálně trenéři kvůli covidu-19 nemají k dispozici.

„Nervozita? Dnes jsem startoval poprvé v IBU Cupu a bylo to v klidu. Zítra to bude svěťák a těším se,“ říkal po debutu v druholigovém seriálu novoměstský závodník. V tomto ročníku bude už devátým mužem/juniorem, kterého český tým ve Světovém poháru nasadí.

Trenér Ondřej Rybář postavil na první dva úseky to nejsilnější. Po Ondřeji Moravcovi a Jakubu Štvrteckém půjde do akce právě Mareček. Finišmanem bude Mikuláš Karlík.

V úvodních dvou štafetách sezóny obsadili Češi v plném složení sedmé a páté místo. Letos to je 10 let od památného druhého místa českých mužů v Oberhofu.

14:30 – Světový pohár – štafeta mužů

  • Česká čísla: 5. Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček, Mikuláš Karlík
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 14:10 ČT sport, 14:15 Eurosport 1
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík