Omlazená štafeta českých mužů dojela v Oberhofu 18.

15. ledna, 2021

S využitím dvou juniorů nakonec trenér Ondřej Rybář sestavil na Světovém poháru v Oberhofu mužskou štafetu. Kvarteto Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček a Mikuláš Karlík dojelo 18. Štvrtecký musel na tři trestná kola.

Report

Českou štafetu rozjížděl za mírného sněžení ten nejzkušenější. Ondřej Moravec se od začátku pohyboval vepředu. Vleže sice musel jednou dobíjet, ale čistou stojkou se dostal na sedmé místo, 14 sekund za čelo závodu. V posledním kole už mu docházely síly a předával nakonec jako osmý s mankem 35 sekund.

Ondra po svém úseku

Bezchybnou ležkou se uvedl druhý z Čechů Jakub Štvrtecký a posunul se na šesté místo. Stojka mu však vůbec nevyšla. Musel třikrát dobíjet a ani jednou neuspěl. Po třech trestných kolech patřila české štafetě 22. příčka se ztrátou tří minut.

Osudná stojka

Teprve devatenáctiletý Jonáš Mareček při svém debutu prokázal, že je dobrým střelcem. Dobíjel jen jednou vleže a na svém úseku měl pátý střelecký čas. Stačilo to na posun o jednu pozici vpřed, ztráta vzrostla o dvě minuty.

Jony poprvé ve svěťáku

Druhý start ve Světovém poháru v kariéře vyšel Mikuláši Karlíkovi mnohem lépe než ten první. Na střelnici nepřipustil větší drama, dobíjel dvakrát vleže a jednou vestoje. Navíc zaznamenal 12. běžecký čas a 12. byl na svém úseku i celkově.

Finiš Karlose

Karlík ještě v závěru zdolal Kazacha a protnul cílovou pásku jako 18. Vyhráli Francouzi před Nory a Italy.

Francouzská radost

Ohlasy českých reprezentantů pro ČT sport

Co to znamená?

V hodnocení štafet čeští muži klesli na osmou příčku, v Poháru národů na jedenáctou. Na deváté Ukrajince ztrácí Češi 62 bodů.

Čeští biatlonisté v dnešním závodě trefili 37 terčů. Generální partner Českého biatlonu Generali Česká pojišťovna tak přispěje Nadaci Leontinka 18 500 Kč.

Výsledkový servis

Příští závod

Ženy čeká štafeta v Oberhofu v sobotu ve 14:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík